maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kilpailu 20.7 & tulevaa viikkoa

Viime viikon lauantaina oli aika pyyhkiä Liegen pettymykset lopullisesti mielestä ja suunnata noin 50km päähän Kermesse-kilpailuun.  Lämpötilakin oli laskenut noin 20 asteen tuntumaan, joten ajaminen vaikutti erittäin mielyttävältä ajatukselta.

Kilpailureitti oli mitä mainion. Kuuden kilometrin kierros, jossa noin puolet kaupungissa ajoa lukuisine mutkineen ja toinen puolikas muutaman pellon ympäri kiertäen. Kohtalaisesti puhallellut tuuli osui porukkaan joka suunnalta, joten reittimestari oli onnistunut mitä parhaimmin.

Tavoitteenani oli ajaa ehjä kisa ja tyhjentää matkan aikana myös jalkaa, jotta elimistöä taas kisatuntumaan. Reipasvauhtisen kisan alku meni täysin porukassa lymyillen, mutta reilu tunti ennen maalia, vauhdin ekan kerran hidastuttua, oli aika mennä kärkeen ja katsoa mitä tuleman pitää.

Ykkösirtioton missasin, mutta toiseen ryhmään löysin jälleen tieni. Viimeiset 30km mentiinkin reilun 10 ajajan ryhmässä, joten treenikisa onnistui mitä parhaiten; rauhallinen startti, iskuja, irtiottoon. Tietysti sitä olisi paljon mieluummin tuossa ykköshatkassa, mutta sama ajatus taisi olla kaikilla 156 kuskilla mielessä. Loppusijoitus taisi olla 25. joten muutaman euron sai pastarahaakin mukaan reissusta.

Kilpailua seuraavana päivänä oli tarkoitus ajella kolmisen tuntia sisällyttäen reitille muutamia mäkiä. Löysin itseni ajelemasta Ronde van Vlaandererin reittiä, joten sopivia mäkiäkin löyty matkaan. Mukaan mahtui toki muutama mäki, jotka eivät itse harjoitusta palvelleet, mutta olihan se mukava "ajaa" ylös mukulakivimäkeä 36x23 välityksellä.

Keskiviikkona alkaa seuraavat etapit. Ohjelmassa on Ronde van Vlaams-Brabant, joka ajellaan Brysselin ympäristössä. Muutaman kerran olen siellä päin ajellut ja mäkiä löytynee etappien varrelle.Tavoitteena tietenkin ajaa etapit läpi, auttaa joukkuekavereita ja katsoa, jos pystyisi itse tekemään jotain kilpailun aikana. Kilpailun jälkeen voidaankin miettiä, että toteutuiko yksikään em. tavoitteista.

Ketju poikki,

-M

ps. Olin katselemassa tänään ensimmäistä kertaa Kermesse-kilpailua. Aivan mahtavaa! Tunnelma oli loistava! Pikkuisessa kylässä oli kaupat kiinni, ihmiset katujen varsilla joko picnik-koreineen tai rakennetuissa ulkoilmaravintoloissa, musiikki soi ja oli selvästi juhlapäivä käynnissä. Tarvitsee toisenkin kerran mennä, myöhemmin syksyllä, tutustumaan syvällisemmin tuohon Kermesse-kilpailun katselemiseen.


Ei kommentteja: