torstai 29. elokuuta 2013

Kestävää hitautta radalla

Kesäisten kelien vielä helliessä itäistä Flaanderia on syksyn ensimmäiset kisat jo melkein ovella. Kyseessä on onneksi "kotikisat", joten matkustamista ei pahemmin kerry. Paitsi sitten aikanaan kun täältä olisi tarkoitus palata kotiin.

Sunnuntain Kermesse oli todellakin rankka. Palautuminen kisasta, jossa on kauden kovimmat teho- ja sykelukemat ajettu, vei aikaa enemmän kuin oli arvioitu. Tiistaina oli silti vuorossa ratapäivä vaikka jalat särkivät aamulla ja verryttelyajo maantiellä tuntui vaikealta. Radalla meno oli onneksi helpompaa. Tai ainakin vanhat kivut jäivät uusien alle.

Tiistain ohjelmassa oli yhteensä 29 kilometriä vetoja joiden pituudet vaihtelivat yhden ja viiden kilometrin välillä. Sinänsä varsin rankka päivä ja vielä rankemmaksi sen teki vetojen tasaisen hidas vauhti. Ei vaan saa jaloista vielä irti viidenkympin vauhteja.

(Gentin velodromi, väitettyine 50 asteen kaarteineen, on siitä mukava kun ajaa yksin vetoja, että kurveissa huomaa helposti milloin vauhti menee yli ~48kmh. Lyhyt kaarre alkaa nostamaan noissa vauhdeissa hiukan ylöspäin valkoiselta viivalta. Tämä tietenkin on ajamisen kannalta ihan hyvä asia niin nopeuden kontrollointi on helpompaa, kun mittariakaan ei parane katsella kierroksen välein.)

Keskiviikko aukeni, yhä sunnuntaista, kipein jaloin. Toki kipeyttä taisi edesauttaa tiistain ratatreenit. Ohjelma oli onneksi lyhyempi kuin tiistaina, mutta vedot vastaavasti kovemmilla laktaattimäärillä ajettavia.
Rataosuuden oltua ohi ja lähtiessäni maantielle ajamaan oli kyllä melkoisen väsynyt olo. Kahden päivän intensiivinen harjoittelu oli tehnyt tehtävänsä ainakin omalle nykytasolleni.

Tämä päivä meneekin lepäillessä ja kevyen parin tunnin lenkin parissa. Perjantaina on jälleen rataharjoituksen vuoro. Tällä kertaa ohjelma tosin painottuu enemmän radan ajamiseen yläreunoja pitkin ja muutamaan lyhyeen, terävään vetoon.

Ketju poikki,

-M

Ei kommentteja: