maanantai 5. elokuuta 2013

Ratakauden availua

Viime syksynä tehdyn vuosisuunnitelman yksi merkittävimmistä muutoksista aiempiin vuosiin nähden oli rataharjoittelun ja ratakilpailujen jättäminen kokonaan omaksi blokikseen kauden sisällä. Ainoat poikkeukset ennen ratakautta ovat olleet Tsekeissä ajetut 200km pisteajopäivät, sekä SM Omnium, jota ennen tein kolme ratatreeniäkin.

Nyt on kuitenkin neljä viikkoa aikaa ensimmäisiin ratakilpailuihin tämän syksyn puolella. Etupyörä on siis syytä kääntää vasemmalle ja lähteä kiertämään rataa. Eilen kävin, viikonlopun sairasteluista keskenkuntoisena, kokeilemassa 32,5 minuutin verran Bruggen velodromia. Eiköhän tuo ajettu aika kerro kaiken oleellisen tuosta päivästä.

Ratakilpailuja on näillä näkymin ohjelmaan piirretty syyskuusta joulukuulle. Tosin kisoja on vain 1-2 kertaa kuussa, koska matkustaminen kilpailuihin on kallista. Kiitos UCI:n tekemän sääntömuutoksen ratakilpailuja on tänä vuonna tarjolla nelinkertainen (!!!!) määrä viime vuoteen verrattuna. Oman ratakauteni kestoon vaikuttaa yksinkertaisesti se,että olenko vuoden aikana kehittynyt riittävästi, jotta viitsin kisoja kiertää radalla. Belgiassa olen huomannut, että nautin suunnattomasti maantiekisojen ajamisesta täällä. Vähän samoin kuten Ruotsissa tai Eestissäkin.

Viime viikon loppupuolella iskenyt ärhäkkä kuume aiheutti sen,että viikonloppuna ei tullut kisattua. Ja vaikka tässä olisi vieressä ollut myös maanantai-kisaa tarjolla on pakko jättää ajot välistä ja parannella itsensä kuntoon.

Ketju poikki,

-M

Ei kommentteja: