keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Päivän ajot

Usvaisen aamun vaihtuessa puolen päivän tuntuman paisteeseen oli aika laittaa tanko suoraan, tarkastaa silmämääräisesti runko ja katsoa, että renkaat pyörii mukavasti.

Aamukastetta oli vielä varjoisilla paikoilla sen verran, että matkanteko oli paikoin takkuisen oloista edetessäni pitkin tämän päivän taistelutannerta. Vähitellen kone kuitenkin käynnistyi paremmin, sain haettua mukavan asennon ja jatkoin kohti toviin ajamattomia paikkoja.

Reitti vei vuorotellen ylös ja alas. Välillä jyyrkemmin ylös viettäen ja toisaalta välillä loivasti alas valuen. Kone oli saavuttanut nopeasti tasannevaiheensa ja ilman suurempia ponnistuksia tasainen matkavauhti pysyi yllä.

Puolessa välin päivän urakkaa alkoi kahvitaukokin tunkea ajatuksiin. Päätin kuitenkin, että kahvien aika olisi vasta kun päivän pikainen uurastus olisi valmiina.

Koirakin meinasi juosta alle. Onneksi ehdin reagoimaan ajoissa. Hetkellinen pysähdys ja uudestaan matkaan.

Loppu alkoikin häämöttämään jo silmissä. Viimeiset kurvit vedin tiukasti nuollen pyörilläni kivetyksien reunoja. Viimeinen käännös meni aavistuksen pitkäksi ja ajauduin ulos reitiltäni. Taisi ottaa raparperipensas hieman osumaa lopun ulosajossa.

Viimeinen suora vielä ja kohti kahvinkeittoa.

Nurmikon leikkaaminen oli tullut valmiiksi.

-M

Ei kommentteja: