tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen kirjoitus - tyhmä otsikko

Edellisessä viestissä hehkutettua uutta harjoituskautta on nyt takana kolmen päivän ja neljän treenin verran. Tänään olisi tosin vielä illalla hiukan kevyttä lihashuoltoa tehtävänä. Uusi vuosi 2014 käynnistyykin komiasti kahden harjoituksen voimalla, kun aamulla ajelen, ilmeisesti ihan ulkona, reilut pari tuntia perusajoa lyhyiden verrojen kera. Iltapäivällä jatketaan kuntopiirillä ja voipi olla, että iltaisella päivä jo hieman painaa.

Kausi 2013 tarjosi niin hyviä kuin huonoja hetkiä, mutta koska niistä on jo kerran tänne pidemmin kirjoiteltu en ala niitä uudestaan kertaamaan sen kummemmin. Harjoituksia vuoteen 2013 mahtui melkoisen paljon ja ilman huhtikuisia polviongelmia, kesäkuun kaatumista ja elokuun sairastelua olisi varmasti treenattu vielä enemmänkin.

Kilpailuja tuli ajettua useammassa maassa ja joukkoon mahtui hyviä, hyvin huonoja ja täysin mitäänsanomattomia päiviä. Muutama hyvä hetki on tietenkin mielessä kuin myös muutama huonompikin. Ehdottamasti parhaimpia päiviä olivat GP Wienin pisteajo radalla, Belgiassa Kalken-Laarnen 1.12 maantiekilpailu ja Ruotsissa Hammarön 3-päiväisten maantieajo. Huonompia hetkiä olivat Tour of Liege, GP Belgium radalla ja Liettuan rata GP:n 4km takaa-ajo. SM-maantieajoa ei myöskään voi unohtaa hyvistä hetkistä, mutta toisaalta itse kilpailussa ei tapahtunut mitään "järisyttävän" hienoa. Aika aikaisessa vaiheessa päivää oli jo selvää miten päivä tulee päättymään.

Treeneissä oli myös pitkiä päiviä, vaikeita päiviä ja loistavaa menoa. Gentin velolla vietetyt hellepäivät olivat kuluttavia, mutta kehittäviä, kevään vaikeudet sateisessa Belgiassa, jossa rengasrikot ja uudet reitit tekivät harjoittelusta (mukamas) vaikeaa ja toisaalta lokakuun alussa Kupittaan velolla ajetut pisteajot Vespaa vastaan muistuvat nopeasti mieleen vuoden 2013 harjoituksista.

2014 vuonna harjoituksia tulee olemaan paljon, kilpailuja monipuolisesti radalla ja maantiellä, toivottavasti muutama etappikilpailu ja parit pariajot. Kaudella 2014 alla ovat (alustavan tiedon mukaan) Feltin malleista F75X, F4 ja TK1 - tuolta löytyy tarkempaa infoa pyöristä http://www.feltbicycles.com/USA.aspx
Crossari onkin jo ollut tallissa kolmisen kuukautta, joten siitä saataneen tännekin vähän infoa jahka sen joku pesee...

Ketjut kireälle myös vuonna 2014,

-M

Ei kommentteja: