perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kohti viikonloppua

Keskiviikon kisan jälkeen torstaina oli mukava ajella kolme tuntia lämpenevässä Flaanderin ilmassa. Täällä on sellainen suuri ero suomalaiseen kevääseen, että pöly ja hiekanjyvät eivät lentele talven jäljiltä. Sään ollessa keväinen ilma myös tuoksuu raikkaalle ja on täynnä uuden kesän odotusta.

Kesää odottanevat kaikki pyöräilijät jo kuumeisesti. Itselläni ensimmäinen ratakilpailukausi lähestyy uhkaavasti ja tästä johtuen pyörää ajetaan maantielenkkien ja -kisojen ohella myös sisällä. Rullia en ole vielä autosta jaksanut kantaa pois, mutta auton sentään jaksoin ajaa muutama päivä sitten nykyiselle kotiradalleni.

Roubaixin vanhalle velolle päättyy joka kevät Paris-Roubaix-ajo. Vieressä on Roubaixin uusi velodromi, joka ei kalpene yhdellekkään toiselle radalle jolla olen päässyt käymään. Pari vuotta sitten valmistunut moderni rata on hyväkuntoinen ja todella neutraalin muotoinen ajettava. Mitä mainioin treenipaikka siis.

Kahden velon välissä sijaitsee Roubaixin-pyöräjoukkueen tilatkin. Nykyään Roubaix Lille Metropole nimellä olevassa Continental-joukkueessa on ajanut vuosien saatossa todella paljon todella kovia kuljettajia.  Moninkertainen rataolympiamitalisti Arnaud Tournant, Stephen Roche, Andy Schleck, Morgan Kneisky ja Jussi Veikkanen ovat nimiä, jotka ovat paikallista seuraa edustaneet.

Roubaixin velo tarjoaa mahdollisuudet yhdistää mitä loistavimmin maantiekilpailut ja rataharjoittelun. Tälle viikolle mahtuu ratatreenit tiistaille, ennen keskiviikon kilpailua ja perjantaille sekä lauantaille, ennen sunnuntain kilpailua. Vaikka sunnuntaina lienen kilpailussa kiroavan monesti ratapäiviä niin pitkällä tähtäimellä tämä systeemi toivottavasti toimii.

Ensi viikolla ohjelmassa ei olekaan ratapäiviä, paitsi jos kelit menevät oikein huonoksi. Muutaman kermeksen ohella kilometrejä tarvitsisi maantiellä saada kasaan ihan kunnolla ja taisipa jo tiistaina ohjelmassa kummitella 160km Flaanderin ajojen kierros. Onneksi tällä hetkellä Flaanderin mäkiä ei tarvitse yksin kierrellä, vaan paikalla on oikeitakin pyöräilijöitä valmistautumassa 6.4 ajettavaan Rondeen.

Ronde van Vlaander menee omasta kaupungistanikin läpi. Keskustaan on ilmeisesti tulossa myös screenia, josta kilpailun seuraaminen onnistuu kätevästi. Lienee sanomattakin selvää, että tuona sunnuntaina ajetaan vain lyhyehkö treeni, jonka jälkeen keskitytään paikalliseen korkeakulttuuriin.

Ensi viikolle lienee luvassa myös esittelyä uudesta maantiepyörästäni. Sain ajettavaksi tämän kauden ajaksi Feltin AR (Aero road) -sarjan pyörän. Paljon hyvää löytynyt uudesta pyörästä verrattuna vanhaan, mutta toisaalta vanhassa monesti vara parempi.

Ketju poikki,
-Mika

Ei kommentteja: