perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kilpailukausi jatkuu

SM-maantie viikonloppu on käsillä, ja ensimmäistä kertaa muutamiin vuosiin kyseinen viikonloppu ei itseäni juurikaan liikuta. Jouduin tänä vuonna valinnan eteen, että ajanko liki 220km maantieajon vai panostanko heinäkuun ratakilpailuihin. Vastaus taisi tulla jo ensimmäisessä lauseessa.

En ollenkaan epäile ettenkö jaksaisi ajaa, tuota kansallisesti typerän pitkää, 5,5 tunnin maantieajoa, mutta keskelle kesän ratakautta tuo kilpailu ei vain sovi. Itselläni on ihan riittävän kiire ratakilpailuissa muutenkin, joten pitkän maantieajon sijaan pyrin harjoittelmaan vauhtia jalkoihin. Syytä siihen miksi SM-maantien tarvitsee olla noin pitkä en tiedä, mutta aikaisempien vuosien perusteella vauhdit ovat aika rauhallisia jo 180km kilpailussa. Mahtaisikohan Suomessa löytyä mestari, jos maantieajo olisi vain 150km ja  kenties vauhdikkaampi kuin 220km kilpailu?

Oma kilpailukauteni jatkuu tänään ajettavalla SM-tempolla. Noin 50km aika-ajo on, viime vuotiseen tapaan, hyvä valmistava treeni tuleviin kilpailuihin. Viikolla kävin kerran kokeilemassa maantiepyörää lisä-tangoilla, mutta normaali ala-otteella ajaminen tuntuu mukavammalta kuin pystyssä "aero-asennossa" ajaminen. Mutta, kuten todettua kyseessä on todella hyvä harjoitusajo, joka toivottavasti valmistaa seuraavaan viikonloppuun.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on ohjelmassa Puolassa ajettava rata-GP. UCI:n viime viikonloppuna sanelemien sääntömuutosten johdosta on pientä epäselvyyttä, että mitä Puolassa ajetaan, mutta eiköhän siellä jotain ajeta. Puolan jälkeen, heinäkuun puolivälissä, on vuorossa rata-GP Italiassa. Hyvällä rytmityksellä siis pari kovaa kilpailuviikonloppua tiedossa.

Kansainvälinen pyöräilyunioni, UCI, saneli viime viikonloppuna uusia sääntöjä ratapyöräilyyn. Jatkossa ei enää ajeta maailman cup-kilpailuja lajeissa, jotka eivät ole olympiaohjelmassa (pisteajo, linja-ajo, takaa-ajo, aika-ajo), joten omasta kalenteristani sain siivota syksyn maailman cupit pois. Syksyn pääkilpailuksi nousee siis EM-kilpailut lokakuun puolivälissä. EM-kisojen lisäksi tarkoituksena on rakentaa tasapainoinen kilpailuohjelma vuoden loppuun asti, johon toivottavasti mahtuu myös ensikosketus Six-days -ajojen maailmaan.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: