tiistai 8. heinäkuuta 2014

GP Poland, päivä 2

Pitkän kotimatkan verran kerkesi kisoja miettimään, analysoimaan, ja ehkä oppimaan virheistä. Lauantaina ajetut viisi lähtöä painoi pahasti sunnuntaina ja hommat jäikin pahasti kesken.

Ajettuani lauantaina oman ennätykseni 4km aika-ajossa olin kohtuullisen luottavainen 1km aika-ajon suhteen. Välityksiä en lähtenyt kuitenkaan muuttamaan kilsalle, koska jalat painoivat sen verran pahasti. Kilsa sujuikin suhteellisen hyvin ja loppuaika 1.08,2 on uusi ennätykseni. Vanhasta, viime lokakuisesta, ajasta lähti pois 0,9 sekunttia. Omat enkat on tietysti kivoja, mutta...

Iltapäivä session ensimmäinen lähtö oli 15km linja-ajon finaali. Tiedossa oli vauhdikasta kilpailua, mutta oman kunnon ollessa hyvä lähdin luottavaisena kisaan. Ei mennyt ihan putkeen tälläkään kertaa. Kilpailu eteni vauhdikkaasti ja eteni ihan sen mukaan, miten osasin odottaa. Noin 6km ennen maalia 18 ajajan ryhmämme katkesi 12 kuskin kärkeen ja kuuden kuskin takaryhmään, jossa itsekin olin. Eihän se olisi vaatinut kuin samantien reagoinnin, jotta olisin ollut heti kärkiryhmässä, mutta sen sijaan odotin neljän edellä olleen kuskin hoitavan homman. Siinä sitten odottelin ja kärkiryhmä oli jo reilun kurvin verran edellä, paniikki päälle, isku perään ja todella hyvällä vauhdilla väli kiinni ja kärkeen ajamaan.

Tästähän se hauskuus sitten taas alkoi. Vauhti ei laskenut seuraavan kilometrin aikana kärjessä ollenkaan, joten iskun aiheuttamat hapot eivät myöskään poistuneet. Parhaani koitin kärvistellä, että olisin pysynyt ryhmässä, koska matkaa maalin oli vain reilu 4km. Mutta, kun ei pysty niin ei pysty. Ryhmä karkasi vastustamattomasti ulottumattomiin itseltäni, joten päivä tuli valmiiksi. Koitin pitää vauhtia yllä, jos kärjen vauhti laskisi, mutta eipä laskenut tällä kertaa. Punaista lippua sain katsella kierrosta paria myöhemmin, joten tulosluetteloon kirjattiin DNF. Omniumia en jäänyt jatkamaan loppuun, koska tiesin, että jäljellä oleva 40km pisteajo ei enää jalkoja pelastaisi.Kun ei toiminut niin ei toiminut.

Puolasta siis paljon hyvää, mutta paljon huonoa. Hyvää jyminää jaloissa, luokatonta ratkaisukykyä yläpäässä. Taktisesti hyvin ajettuja aika-ajoja, typerästi hölmöiltyjä ryhmälähtöjä.

Olen kuitenkin tyytyväinen viikonloppuun. Etenkin ryhmälähtöihin. Miksi? Koska paikalla oli erittäin hyviä kuskeja. Omniumissa todennäköisesti 5-6 tulevaa olympiamaata, pistarissa ja linja-ajossa näiden maiden kakkoskuskeja/takaa-ajojoukkueen ajajia, joten omaa tasoa sai mitata todella hyvässä seurassa. Ja oma taso oli ryhmälähdöissä porukan huonoimmassa kolmanneksessa, aika-ajoissa aavistuksen puolivälin alapuolella. Jatkossa tarvitaan lisää treeniä, huolellisempaa valmistautumista ja parempaa kilvan ajoa. Aika helppoa.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: