keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kilpailuennakkoa GP Poland

Koska en ole varma tarjoaako Puola käyttööni internet-yhteyttä tulevina päivinä niin spekuloidaan tulevilla kilpailuilla jo muutamaa päivää ennen itse kisoja. Sateinen Liettua on vaihtumassa aurinkoiseen Puolaan huomenissa, ja matkaa on taivallettavana kahdeksan tunnin verran.

Puolassa on ohjelmassa kesäkilpailukauden toinen kilpailu UCI GP Poland, joka kuuluu kansainvälisen ratakalenterin ykköskategorian kilpailuihin. Ratakilpailuja on kolmessa kategoriassa ja korkeampi kategoria kasvattaa osallistuvien maiden määrää, palkintorahoja ja jaettavia rankingpisteitä. Kovaa mennään toki aina, oli kategoria mikä hyvänäsä.

Kesäkilpailukausi alkoi kuukausi sitten Saksassa, jossa kilpailut sujuivat hyvin. Saksan jälkeen tekeminen on kangerrellut hieman, mutta vähitellen olen päässyt taas hyvään harjoittelurytmiin kiinni. Tällä viikolla olen tehnyt muutaman treenin radalla, jotka ovat, outoa kyllä, menneet koko ajan huonompaan suuntaan. Kello kertoo karua kieltä...

Onneksi viikonlopun kisoihin on vielä aikaa. Huomisen matkustuspäivän, ja perjantain treenin jälkeen homma voi näyttää jo ihan toiselta, kun lauantaina aloitetaan kilpailut Puolassa. Kilpailuohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta lajeina on omnium, pisteajo ja linja-ajo. Se, että mitä tulen ajamaan on hieman vielä auki, etenkin koska omnium päättyy tätä nykyä pisteajoon on mahdotonta ajaa heti perään toista pisteajoa.

Omniumin lajijärjestys muuttui 20.6 alkaen ja jatkossa omnium ajetaan seuraavasti:

Päivä 1: linja-ajo 15km, aika-ajo 4km, pudotusajo
Päivä 2: aika-ajo 1km, lentävä kierros, pisteajo 40km (ennen 30km).

Omniumin lajijärjestyksen muutoksen taustalla oli se, että aika-ajojen painotus pienenee hieman, etenkin koska jatkossa pisteajon pisteet tulee siirtymään suoraan omnium-pisteisiin. Jatkossa viidestä ensimmäistä lajista jaetaan pisteitä siten, että voittaja saa 40pts, toinen 38pts, kolmas 36pts jne...Pisteajo nousee siis suureen arvoon, joka on tietysti mukavaa, koska olen itse omniumeissa pärjännyt yleensä mukavasti pistarissa. Tietysti, kun alla on viisi lajia muuttuu myös pisteajon luonne todella paljon.

Puolasta koitan päivitellä kisakuulumisia, joko tänne blogin puolelle tai twitteriin https://twitter.com/mikasimola

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: