torstai 14. elokuuta 2014

Treenikausi käyntiin

Liedossa loppui viime viikonloppuna kotimainen maantiepyöräilykausi. Lyhyt on suomalainen pyöräilykesä. Liedossa elite-luokan voiton vei valmennettavani Lauri Seppä. Hyvää työtä! Oli hienoa olla todistamassa voittoa huoltoautosta käsin.

Kadlec (Cze), Simola, Eefting (Hol), Coledan (Ita) pisteajon irtiotto Italiassa
Maanantaina alkoi oma treenikauteni. Syyskausi on elokuun alusta aina joulukuun loppuun, mikäli tammikuussa ei enää ole kilpailuja. Kisakalenteri näyttää todella hyvältä. Ohjelma on tasapainoinen, sisältäen sopivia taukoja kisojen välillä, mutta kuitenkin riittävän lyhyitä, että kisatuntuma ei katoa. Syksyn EM-kilpailuihin valmistautuminen tapahtuu 4-5 GP-kisan kautta, joiden lisäksi koitan hakea vauhtia ja kovuutta kermiksistä.

Takana on nyt neljä treenipäivää ja vähitellen alkaa jalat toimimaan pyörän päällä. Maanantaina pääsin ajelemaan maastopyörällä lähiseudun metsiä mukavana kevyenä starttitreeninä viikolle. Tiistaina haettiin hiukan ratapäivien tuntumaa kahden treenin kautta. Keskiviikosta ensi viikon perjantaihin onkin vuorossa vain perusajotreenejä. Matkat ja vauhdit eivät päätä huimaa, mutta olin tyytyväinen kun sain tänään lähes satakilometria mittariin vajaaseen kolmeen tuntiin. Huomenna taas vähän enemmän, vähän kovempaa. Ajot mennään, kuten keväälläkin, vielä pienen eturattaan kanssa. Syynä tähän on se, että tällä hetkellä jaloissani ei ole voimaa ajaa isolla rattaalla - ainakaan kahta päivää peräkkäin. Maltilla kun etenee niin ehkä tämä tästä paranee.

Ensi viikolla on tarkoitus suunnata kohti Belgiaa. Viikonloppuna kisaa, päälle vähän rataa ja kuun viimeistä viikkoa viettämään ratakisoihin Sveitsiin ja Saksaan. Syksyn lopulliset treenipaikat ja leiriajankohdat löytäneen lukkoon tällä viikolla. EM-kisat ajetaan 333m betoniradalla, joten hakusessa treeneihin 333m betonirata. Kupittaan Velo toiminee hyvin pistaritreeneissä ja takaa-ajoissa, mutta lokakuun alku Turussa ei välttämättä ole aurinkoinen, vaikka ilmankosteus voi olla sama kuin EM-kilpailuissa Guadeloupella.


Ei kommentteja: