perjantai 3. lokakuuta 2014

EM-kilpailut

UCI:n muutettua maailman cup-formaattia kesäkuun lopussa muuttui myös kilpailukauteni rakenne hieman. Päätavoitteeksi asetettiin ratapyöräilyn Euroopan mestaruuskilpailut, jotka kaikessa outodessaan vietiin Caribialle, Guadeloupelle. Kilpailukausi, jonka oli tarkoitus päättyä, maailman cupin rankingpisteiden saavuttamisen myötä, kesäkuun puolivälissä jatkuikin tasaisesti elokuun alkuun, ja viikon tauon jälkeen taas uudestaan kohti EM-kilpailuja.

Ajoin, EM-valintani jälkeen, myös Suomen Pyöräilyunionin arvokisarajan 1km aika-ajossa. Arvokisarajan oli ennen itseäni alittanut vain Mika Hämäläinen, Jyrki Tujunen ja Risto Aaltio. Itse en ole koskaan ollut suorien tulosrajojen kannattaja, (koska en ole niihin päässyt) enkä myöskään tällä kertaa tuolla tulosrajalla suuremmin juhlinut. Maailmalla on kovia pisteajokuskeja, joiden kilometrit painuvat yli 1.10 ja 4km yli 4.50. Radan ryhmälähdössä sijoituksia ei jaeta pelkillä tuloksilla aika-ajoissa. Henkilökohtaisesti olen asettanut aikatavoitteita, joihin tulisi päästä, jotta omniumin ajaminen kansainvälisissä kilpailuissa olisi tuloksia tuottavaa.

Kauden aikana olen ajanut yli kaksikymmentä UCI-ratakilpailupäivää. Ohjelmaa muokattiin kesäkuussa, ja rakennettiin siten, että EM-kilpailuissa olisin parhaassa mahdollisessa kunnossa ja pystyisin ajamaan tuloksellisesti hyvät kilpailut. Kaikki kauden kilpailut ovat olleet erittäin hyvätasoisia omniumeja, joissa vastustajat ovat olleet aivan Euroopan, ja myös UCI-rankingin, kärkeä. Henkilökohtaiset ennätykseni olen ajanut kaikki uusiksi lukuisia kertoja tämän kauden aikana, ja nykyiset ennätykset on tehty 28.8 jälkeen. Eli kunto kehittyi kyllä kauden loppua kohden juuri oikealla tavalla. (Ennätykset 1km : 1.06.636, 4km 4,44,4 ja lentävä kierros 14,11)

Ranskan GP:n jälkeen saatu flunssa on pitkittynyt todella paljon ja yhdistettynä siihen, että astmaatikolla ylähengitystieinfektiot yleensä vaativat aika kovan veron hapenotosta olen tullut siihen päätökseen, että en aio lähteä edustamaan Suomea EM-kilpailuihin kahden viikon kuluttua. Pienen flunssan lisäksi jonkin aikaa jatkuneet lihasvaivat edesauttoivat tämän päätöksen tekemistä.

EM-kilpailuista vetäytyminen ei ole missään nimessä miellyttävää, mutta koska olen tänä vuonna onnistunut ajamaan hyviä kilpailuja Euroopassa en koe mielekkääksi lähteä puolikuntoisena kilpailemaan. Ratapyöräilyssä kansainvälinen taso on erittäin kova tällä hetkellä, ja jos olisin halunnut EM-kilpailuista suoriutua hyvin olisi pitänyt pystyä olemaan sellaisessa kunnossa, että omien ennätysten tekeminen olisi ollut mahdollista. Ja sekään ei välttämättä olisi vielä riittänyt EM-kilpailuissa mihinkään.

Kauden jatkumisesta keskustelen valmentajani kanssa lähipäivinä. Mahdollisesti ajan vielä kilpailuja, mutta yhtälailla voi olla, että kausi pistetään pakettiin, ladataan akkuja ja kehitellään uusia tapoja lähestyä ensi kautta.

Ketju poikki,
M

Ei kommentteja: