torstai 2. lokakuuta 2014

Kisaennakkoa Sveitsistä

Kilpailukausi on edennyt jo melkein kahdeksan kuukauden mittaiseksi ja edessä on yhä lukuisia koitoksia. Väsymys hotelleihin, matkaamiseen kisapaikoille ja pakkaamiseen alkaa olla melkoisen suuri. Kilpaileminen onneksi menee, kun vauhtiin päästään, omalla painollaan.

Tänään ja huomenna on ohjelmassa kauden viimeinen omnium, jonka ajan Aiglessa. Eilinen treeni teki selväksi sen, että Aiglen 200m rata ei ole kaikista helpoimpia ajettavia. Kurvit ovat yllättävän jyrkät 200m radalle ja siitä huolimatta suorat todella lyhyet. Ajolinjan pitäminen kurveissa tuntui myös haastavalta. Toisaalta kun kilpailu alkaa niin rataan saa ajotuntuman päälle todella nopeasti.

Omnium on kerännyt jälleen hyvätasoisen osallistujajoukon. Mukana on mm Sveitsin, Italian, Portugalin, Belgian, Tsekin ja Tanskan maajoukkueet. Tämän lisäksi yhden ajajan joukkueilla kilpailussa on itseni lisäksi Irlanti ja Brasilia. Kovimmista nimistä voisi nostaa esille Elia Vivianin, Martyn Irvinen, Jasper de Buystin, Oliver Beerin ja Casper Folsachin. Täysi työ siis tehtävänä ihan jokaisessa lähdössä, jotta saa taisteltua sijoituspisteitä itselleen.

Kilpailuun ei ole suurempia tavoitteita asetettuna. Valmistavat treenit ovat menneet hyvin ja huonosti. Hyvää blokkia seurasi heikompi, joka kruunautui pieneen flunssaan. Eilen onneksi radalla avaavassa 2km lentävässä vedossa aika painui alle 2.20 paria pykälää kisavälitystä pienemmällä tuumalla. Jos pystyisi ajamaan hyvät henkilökohtaiset ajot, jonka lisäksi ryhmälähdöt ilman ongelmia voisi olla tyytyväinen tähän kaksipäiväiseen.

Kilpailujen aikana twitteristä löytyy päivitystä miten matka etenee ja blogiin kisakertomus päivittynee kisoja seuraavina päivinä.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: