sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kisat alta

Tänään oli todella mainio treeni. Jonkin aikaa ollut ongelmana, että en ole päässyt treeneissä kunnolla hapoille. Eli elimistöön ei kerry suorittaessa riittävää määrää laktaattia, vaan laktaatit jäävät hieman turhan mataliksi, vaikka tehot ovat sellaisia, että normaalissa tilanteessa jaloissa hapot jyskyttäisivät.

Ongelmaan haettiin ratkaisuksi tuttua treeniä, jossa ajellaan intervalleja muutama kappale kovilla kierroksilla tehojen ollessa Vo2max tasolla pidemmissä vedoissa ja 150% tasolla lyhyemmissä vedoissa. Treeni venähti verroineen liki kolme tuntiseksi, mutta tuntui kanssa todella hyvältä. Toinen samanmoinen piti olla ohjelmassa ensi viikonloppuna,mutta...

Treenin loppumisesta ei ollut menny varttiakaan, kun sähköpostissa odotti lyhyt, ytimekäs viesti, jossa kerrottiin, että GP Vienna on peruttu tältä vuodelta. Aika tyhjäksi vetäisi. EM-kisat jäivät välistä sairastelun takia. Sen jälkeen löytyi vielä hyvä, sopivan tasoinen kilpailuviikonloppu, jonne oli tarkoitus valmistautua hieman aiemmasta poikkeavalla tavalla. Mutta, nyt tämäkin kilpailu peruttiin. Perkele.

Tässä on nyt kolmisen tuntia juotu kahvia ja mietiskelty miten jatketaan. Vaihtoehdoista parhain näyttää olevan se, että kausi loppuu kahden viikon kuluttua ilman viimeisiä kilpailuja. Tähän hetkeen sitä tuskin lyödään poikki, koska treenijakso katkeaisi liian tylysti. Parit verkot on heitetty vesille, jos pääsisin ajamaan treenijakson päätteeksi henkilökohtaiset aika-ajot radalle, jonka jälkeen kauden päättäminen olisi huomattavasti hauskempaa. Kisarahat siirtyvät kivasti ensi vuoden budjettiin, koska kisoja tulee myös ensi vuonna olemaan paljon. Mutta silti: Perkele.

Eli kisat menivät nyt alta. Tämä johtuu siis siitä, että GP Wien piti olla alunperin viikko ennen EM-kilpailuja, mutta kun EM-kilpailut vietiin Karibialle kärsijäksi joutuivat Wieniläiset. Kilpailujen siirto ei onnistunut toivotulla tavalla, joten näin kävi.

Ensi vuoteen. Ensi vuodeksi oltaneen panostamassa omniumiin. Tähän asti siis panostus on radalla ollut pistarissa ja scrathissa, mutta näiden kilpailujen vähäisyyden takia lienee siirryttävä omniumin ajamiseen. Seuraavissa posteissa sitten siitä, että mitä se tarkoittaa käytännössä.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: