keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Valmentajana Turku Triathlon Weekendilla

Kerrankin jotain muuta kirjoitettavaa kuin ne, jo todella tutuiksi tulleet, lauseet joissa kerron kuinka harjoittelu sujuu hyvin/huonosti, olen menossa/tulossa kilpailuista, onnistuin/epäonnistuin koska...Tässä postissa pääsen vähän esittelemään hienoa projektia, johon päädyin sattumalta mukaan.

Vasemmalta: Bracht, Luoto, Thomas, Simola. (Kuva Aarni Lehto Photography)
Viime syksyllä ajelin hetken matkaa lenkkiä Turun Urheiluliiton triathlonistien kanssa. Lenkin aikana kuulin jo juttua, että vuonna 2015 Turussa kilpaillaan Suomen ainoa kaupunkitriahtlon. Lenkki oli ja meni, kunnes paria viikkoa myöhemmin puhelin pirisi ja kysyttiin, että lähtisinkö mukaan SBR Finlandin kunnianhimoiseen hankkeeseen, jossa tavoitteena ei ole järjestää vain yhtä triahtlon-kilpailua, vaan luoda ympärivuotista toimintaa eri tasoisille kestävyysurheilijoille. Tarkemmin määriteltynä toimenkuvanani olisi olla pyöräilyvalmentaja niin leireilläkin kuin online-valmennuksessa. Kun vielä kuulin jo mukaan lupautuneiden koutsien nimiä oli todella helppo hypätä siltä seisomalta jo liikkeelle lähteneen junan matkaan.

Viime viikonloppuna vietimme Turussa 2,5 päiväisen harjoitusleiriviikonlopun, jossa liki kuusikymmentä innokasta triathleettiä kokoontui Hotelli Marinan ympäristöön harjoittelmaan niin uintia, pyöräilyä, juoksua kuin kehonhuoltoakin. Paikalla oli myös koko valmennustiimimme eli Antti Kauhanen (uinti), Pasi Mattila (juoksu), Hanna Kiviharju (kehonhuolto), Darby Thomas, Mika Luoto ja Saksasta mukaan menoon saapunut Timo Bracht. Meille osa-aluevalmentajille valmennuksen TTW:n projekteissa tekee helpoksi juuri se, että jos (ja kun) emme jotain tiedä meillä on Darbyn, Mikan ja Timon kaltaisia Pro-triahtlonisteja apunamme.

Itse viikonloppu oli melkoisen hieno. Omien treenieni lomassa kävin jokaisena päivänä aistimassa sitä innostunutta ja kokeilunhaluista tunnelmaa, joka välittyi leirlle saapuneista urheilijoista ja kuntoilijoista. Omana osanani oli lyhyesti puhua pyöräilyn talviharjoittelusta, joka omilla sisäpyöräilytunneilla onnistuu melkoisen helposti. Tarinaa on siis säästetty tuleville leireille niin pyöräilyharjoittelun perusteista, eri triathlon-matkojen matkakohtaisista harjoitusvaatimuksista kuin harjoittelussa käytettävien apulaitteiden hyödyntämisestä optimaalisesti.

Pääsin myös ohjaamaan lauantaina sisäpyöräilytreenin noin kuudellekymmenelle ihmiselle, DJ:n soittaessa musiikkia pyydetyille kampikierroksille. Pyörätreenin tavoitteena oli tuoda jokaiselle osallistujalle muutama ajatus siitä, että miten voisi omaa pyöräänsä käskyttää talven aikana, kun ulkona ajokelit eivät ole suosiollisia.

Liki 60 polkijaa Klassikon koulun liikuntasalissa. (Kuva Aarni Lehto Photography)
Turku Triathlon Weekend on elokuussa, 15-16.8. Ennen elokuuta järjestämme vielä niin aloitteleville triahleeteille suunnattua leiriä kuin myös Training Camp II ,jossa uimme jo (hyytävän kylmässä) avovedessä, poljemme tuulessa ja sateessa ulkona, sekä juoksemme mutaisilla teillä märissä kengissämme. Toisaalta viime viikonlopun jälkeen en näe, että kylmä vesi, kova tuuli tai pieni räntäsäde hidastaa menoa yhtään! Ja ei Turussa aina ole tuollainen sää...

Leirin järjestelyistä, ja niiden toimivuudesta, olen tietysti jäävi puhumaan. Jo saadun palautteen perusteella emme ainakaan järjestelyissä epäonnistuneet. Valmentajillehan tämä oli helppoa touhua. Pöytä oli katettuna siten, että meidän ei tarvinnut kuin hakea sopivat vaatteet Hansan Gant-storesta ja siirtyä toiminnan pariin. Kaikki muu oli hoidettuna meidän valmentajien näkökulmasta mitä hienoimmalla tavalla.

Oman viikonloppuni kruunasi, kun sain itselleni HEADin uimalasit. Veteenhän en ole menossa, mutta nyt on helpompi puhdistaa suihkun suuttimien rei'istä kalkit pois, kun voi veden valuessa katsoa, että mikä suuttimistä on tukossa.

Lisää infoa tapahtumasta: www-sivuilta.
Valokuvista on kiittäminen Aarni Lehtoa, jonka kuvista otteita löytyy hänen Facebook-sivuiltaan Aarni Lehto Photography

Vasemmalta Bracht, Luoto, Thomas, Simola (Kuva Aarni Lehto Photography)

Ei kommentteja: