tiistai 10. maaliskuuta 2015

Liettuan heijastelua

Ensimmäiset kilpailut ovat tosiaan takanapäin. Kotimatkaakin tuli taivallettua loppuviimeksi 13,5 tuntia. Autoa, laivaa, bussia ja autoa. Nyt pitäisi alkaa taas harjoittelemaan. Pyörä odottaa kutsuvasti kylmässä kämpässä, jossa pöly ja kaakelinpalat ovat valloittaneet kylpyhuoneen lisäksi jokaisen muunkin neliösentin asunnosta.

Mitäs Liettuassa sitten oikeastaan tapahtui. Kisoja edeltävänä päivänä meni yksi rennohko lyhyt matkavauhtinen veto alle 1.10/km. Kilpailuissa ei 4km ajo sujunut niin mallikaasti kuin sitä olisi toivonut. Viimeinen kilsa oli kovin pitkä aika painui lähelle 4.48. Eipä tuolla ajalla paljon juhlita, mutta onpahan nyt ajettuna ainakin.

Takaa-ajoa seurasi kilometri. Ajo tuntui kelvolta. Aika oli melko kelpo 1.07.2. Onhan siinä paljon liikaakin, mutta kilometrin valmistavia harjoituksia ei toisaalta ole takana vielä yhtään. Pienistä asioistahan tuo kilometri on kiinni ja vähän kun pystytään nostmaaan kiihdytyksen huippuvauhtia ollaan jo paremmalla tiellä. Helpommin varmasti kirjoitettu kuin tehty.

Lauantaina kisapäivä meni pahasti reisille. Kipeänä kävin vain ajelemassa ajoja läpi. Eipä siitä sen enempää.

Sunnuntaina pystyin onneksi ajamaan. Kilometri 1.07.0, lentävä kierros 14,2, hyvää scratchia ja päivän päätteksi pisteajo porukoissa ilman suurempaa tuskaa. Kilometrin aika oli neljänneksi paras tilastonoteeraus itselleni. Sellainen kelpo. Samoin lentävä kierros oli ihan kelpo. Ei mitään tykitystä, mutta pieniä asioita kehittämällä ajo voi parantua huomattavasti.

Ryhmälähdöt menivät myös ihan kelvosti. Ei mitään erityisen hienoa tai hohdokasta menoa, mutta toisaalta ei sen suurempia vaikeuksiakaan. Mieleen muistui parin vuoden takaiset Brnon-pisteajopäivät, joissa istuin 200km pistaria porukoissa; ei ollut vaikeaa, mutta mitään ei myöskään pystynyt tekemään.

Nyt onkin ratakilpailuista tiedossa taukoa. Ohjelma vaikuttaa siltä,että mikäli suurempia muutoksia ei tule on ensimmäinen ulko-omnium heinäkuussa ja sisälle palataan elokuussa. Asioita joita pitää treenata on paljon. Aikaakin on periaatteessa paljon. Mutta samalla niin kovin vähän.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: