lauantai 7. maaliskuuta 2015

UCI GP Liettua, päivä 2

Aloitetaan selittelyllä. Tunsin oloni aamulla ja aamupäivän aikana aavistuksen kuumeiseksi. En vaivautunut mittalemaan kuumetta sen kummemmin ja päätinkin, että käyn kääntymässä omniumin ekassa lajissa, jonka jälkeen palaan keskeyttäneenä hotellille ja keskityn huomiseen scratchiin.

Olo oli, alle kymmenen minuutin verran jälkeen sellainen, että tiesin kropan olevan sekaisin. Pitkäksi venähtänyt sairastelu yhdistettynä eiliseen 1km ja 4km ajoihin oli vain liikaa. Tämä oli tosin vähän aavisteltavissa, mutta ainahan sitä uskoo parempaan kuin mitä todellisuus oikeasti on ja näin pettää itseään.

Scratchin ajelin maaliin. Pidin huolen,että en putoa pääporukoista, mutta toisaalta hatkoihin en lähtenyt yrittämään. Pintakaasulla vain läpi. Sijoitus oli, tietysti, viimeinen, jolla ei sinänsä ollut suurempaa väliä. Lähinnä harmittelin, että en tullut omani, ja tukijoideni, suunnitelmani mukaisesti pois radalta heti alussa. Tässä on nyt vaarana, että kisainnon takia pilataan enemmän kuin paljon. Mutta, mä haluan kisata. Vaikka en edes pääse omalle, vaatimattomalle, tasolleni.

Neljän kilometrin aika-ajon otin oikeasti rauhallisesti. Ajelin maaliin 5.15 aikaan.Eipä siinä kait ihmeempiä. Kunhan kävin kääntymässä. Olin jo ennen ajoa päättänyt, että starttailen tämän päivän lajit, nukun hyvät yöunet ja pääsen kuitenkin ajamaan toisen päivän omniumia hyvänä treeninä. Samaa linjaa noudattelin pudotusajossa, jossa kävin treenikiekkojen kanssa kääntymässä viivalla - toki lopputulos on tässä lajissa kohdallani valitettavan usein sama yritin tai en.

Huominen. Päivä jolloin kaikki on paremmin ja sairastelut ovat takana päin ja pääsen ajamaan kovaa. Ohjelmassa on aamusessiossa kilometri, lentävä kierros ja UCI Scratch. Ehkäpä tuossa voisi lähteä siitä liikkeelle, että kilometri menee kovempaa kuin eilen, lentävä kierros samoille luokille kuin viime kaudella ja scratchissa pääsen iskemään - vaikka sitten taipuen matkalle. Illan päättävään omniumin pisteajoon käyn, jos olen kunnossa, tietysti starttaamassa. Ja koska en aja sijoituksista ajan enemmän hyvää treeniä. Se lienee tarkoittavan irtiottojen hakemista - vaikka sitten taipuen matkalle.

Päivä pari sitten ennakoin, että kun numerot laitetaan kiinni sitä alkaa aina kummasti yrittämään. Kiva huomata, että niin kävi tälläkin kertaa!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: