sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kohti uusia pettymyksiä...

Minskin kisojen yli ei ole oikein vielä edes päässyt, kun matka jo jatkuu seuraavaan GP:hen. Ohjelmassa on ke-pe GP Moscow, jossa lienen ajava omniumin lisäksi takaa-ajon, ehkä pistaria, ehkä scratchia, vähän ohjelmasta riippuen.

Minskista palautuminen ei oikein ole sujunut toivotulla tavalla. Matkapäivä Minsk-Moskova-Helsinki-Turku oli reilun kolmentoista tunnin rykäisy, joka väsytti kisan jälkeen kroppaa turhan paljon. Perjantaina ja launtaina ajelin pari lyhyttä perusajotreeniä, mutta tehoista uupui 25-30 wattia. Omnium on siitä hankala paketti, että vaikka niitä on takana pitkälti yli 20 on palautusajan tarve yhä vaikea arvioida. Etenkin nykymuotoinen omnium on entistä raskaampi, kun pisteajo päättää kaksipäiväisen ja on matkaltaan vielä 40 kilometriä. Sen lisäksi omnium on henkisesti todella raskas ajaa, koska lähtöjä tulee yhteensä kuusi, valmistaudut päivässä kolme kertaa, kolmeen erilaiseen lajinn, verraat, vaihtelet välityksiä, koitat syödä, vaikka ei olisi nälkä....Siinä on omat haasteensa kyllä. Huoltajalle olisi kyllä käyttöä noissa päivissä!

No, Minskista jäi aika onneton maku loppupeleissä. Pari ennätystä on tietysti ihan kiva juttu, se osoittaa että kunto on hyvä, tai ehkä jopa parempi kuin aiemmin. Silti ryhmälähtöjen heikkous painaa hiukan mieltä. Tämä on siitä harvinainen ratajakso, että alla ei ole Belgian Kermis-kilpailuja. Kermiksissä vaaditaan monia ratapyöräilyn ryhmälähdöissäkin tarvittavia ominaisuuksia. Toisaalta muistelen, että olin maaliskuussa kipeänä ja en lähtenyt siksi Kermiksiä ajamaan. Eli ehkä tässä yhä maksetaan sitten vähän siitä, että tuli tuolloin kipeänä kisattua.

Oli miten oli. Nyt on seuraavien kilpailujen vuoro. Moskovassa ajetaan 333m radalla, joka muuttaa ajamista aavistuksen. Omalla kohdallani ei ole ollut isompia ongelmia ajella 333m radalla, ehkä isoin haaste on takaa-ajoissa kierrosaikojen sovittaminen tuon mittaiselle radalle. Moskovasta on toivottavasti tuomisina muutama hyvä sijoitus, mieluusti tietysti omniumissa. Taso tulee taatusti olemaan hyvä, joten pitää pystyä parempaan kuin Minskissa.

Moskovan jälkeen leikki jatkuu Lahti GP:n ja Porvoon ajojen muodossa. Pariin vuoteen en ole kummassakaan käynyt, joten ihan kiva mennä mukaan. Kesäkuussa ohjelma vähän "kuolee" kun kisoja ei oikein ole tarjolla maantiellä, mutta onneksi tuonne syksyyn on saatu SE kisapaikka, jota on odoteltukin, joten tässä saa rauhassa rakennella hyvän kalenterin heinä-,elo-, syys-,lokakuulle. Kermiksiä, rataa, kermiksiä, rataa parilla leirillä ryyditettynä.

Josko Moskovan GP:ta saisi ennakoitu inan verran tuossa tiistaina, kun näkee keitä on viivalla.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: