perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kausi jatkuu

Parin viikon hiljaisuus blogissa päätykköön. Ei ole oikein vain ollut mitään asiaa. Treenit vähän tasapaksuisen vaisuja ja ehkä jopa enemmän huonoja kuin hyviä.

Neljän viikon kuluttua alkaa kilpailukausi. Elokuun lopusta marraskuun puoliväliin kestävällä kilpailujaksolla ohjelmassa on 5-6 GP-kilpailua ja EM-kisat. Kuukausi ennen EM-kisoja teemme päätöksen myös niistä lajeista, joita tuolloin ajan. EM-kisojen kilpailuohjelma ei salli ihan kaiken kisaamista, joten pitää miettiä tarkkaan omniumin ja pistari+scratch+aika-ajo -vaihtoehtojen välillä. Mutta vasta syyskuun puolivälissä!

Pari päivää sitten putosi uusi treeniohjelma postiluukusta. Nyt ollaan siinä vaiheessa vuotta, jossa treenit ovat mielestäni mielekkäimpiä. Treeneissä on vuorotellen rata- ja maantieharjoituksia. Viime vuonna tämän jakson onnistuminen nosti kuntoa todella hyvin ylöspäin, joten mielenkiinnolla odotan tulevia viikkoja.

Tulevana viikonloppuna on Helsingissä SM-ratakisojen 1km, 4km ja scratch. Koska olen jokatapauksessa tässä kohtaa kotosalla menen myös kisoihin ajamaan. Takana on kolme, todella hankalaa, rataharjoitusta, joten ihan hirveästi näihin ei kerennyt tällä kertaa valmistautua. Ehkä eniten töitä olisi kaivannut 4km takaa-ajo, joka on ollut todella katastrofaalista ulkona ajettaessa. Kupittaalla treeneissä lentävät 2km ovat pyörineet 2.29-2.35 välillä. Ongelmana on siis tuuli, jota vastaan/kanssa en vain ole tottunut ajamaan. Sisällä harjoiteltu ajamaan tasaista vauhtia, mutta nyt tarvitsisi kovaan tuuleen pystyä ajamaan hetki kovalla teholla, ja sen jälkeen rullailla seuraavaan vastatuuleen.

Kilometrin aika-ajo lienee hyvissä antimissa, koska Belgiassa sai ajaa hyviä kisoja, joissa kilometrin ominaisuuksia tuli kiusattua riittämiin. Neljällä kilometrillä voi viime vuotisen finaalipaikan uusiminen olla liian kova rasti tänä vuonna. Huomiselle luvataan 6m/s tuulta, joten taitaa olla enemmän aika-ajokuskien keli kuin lyhyiden matkojen. Täysillä mennään ja katsotaan mihin se riittää!

Viikolla on ollut taas kiva kuunnella kuinka Helsingistä saa "helppoja SM-mitaleja" miehissä tulevana viikonloppuna. Useimmiten helppoja mitaleja jakaa vielä ne, jotka eivät edes kilpaile...

Josko sitä starttaisi, seuran, auton piakkoin kohti Helsinkiä ja viimeisiä kansallisia ratakilpailuja!

Ketju poikki,
-M

ps. Kauden tärkein kilometri oli kuitenkin viikolla Turussa aluekilpailuissa. Kerran kesässä koitan käydä, ja nyt osui sopivasti kohdilleen. Kupittaan Velon rataennätys parani noin kolmella kymmenyksellä! Kausi saavutti siis täydellisyytensä?

Ei kommentteja: