perjantai 20. toukokuuta 2016

GP Minsk 1km - 1.06.6

Otsikko sen jo kertoo. Mitä tuosta enää sanoisi.

GP Minsk jatkui eilen 40km pistarilla. Ajaminen oli kyllä mukavaa ja pari kertaa olin hyvissä irtiotoissa mukana. Hatkat kiersivätkin pääjoukon ennen pitkää kiinni, valitettavaa vain, että itse räjähdin molemmissa hatkoissa muutaman kilometrin jauhamisen jälkeen. Meinasin heivata kisasta kontrolloidusti 25km kohdalla, mutta koska jalka pyöri kivasti niin päätin ajaa kisan loppuun ja hakea hyvän treenin jalkoihin. Joka saattoi samalla olla myös kilsani kannalta iso virhe.

Koitetaan nyt pikaisesti sanoa jotain tästä päivästä ja kilsasta. Kisasta on nyt aikaa pari tuntia, joten ajatuksetkin vähän tasaantuneet.

Avasin kilsan itselleni varsin kelvolla 20,38" kierroksella, joka on noin 0,3" hitaammin kuin omassa ennätysajossani. Avaus ei missään nimessä ollut huono. Kierrokset 2-4, eli matkassa 250-1000m, onkin sitten pieni mysteeri. Kierrosajat järjestyksessä 14,8" - 15,2" - 16,1" ja loppuaika 1.06.601.

Ihan varmaksi en voi sanoa miksi nuo kierrokset ovat noin heikkoja. Esimerkiksi toinen kierros on yli 0,5" hitaammin kuin keväällä aiemmin. Itseasiassa jokainen kolmesta kierroksesta on aavistuksen yli 0,5" hitaampia kuin keväällä. Ehkä eilinen painoi, kun ei ollut tottunut ajamaan pitkään aikaan pistaria. Ehkä ajoasentoni on virtaviivaisempi kuin aiemmin, mutta ei riittävän tehokas. Ehkä treeneissä ei ole ajettu riittävästi matkamittaisia vetoja. Ehkä pienimuotoinen hybridiharjoittelu ei vain sovi itselleni, vaan panokset pitäisi asettaa vahvemmin jollekin osa-alueelle. Ehkä tarttisin etulevyn, kun kaikilla muillakin sellainen on. Ehkä tarttisi vain olla hiljaa ja harjoitella paremmin. Ehkä harjoittelin ennen näitä kisoja aavistuksen liikaa ja olin aavistuksen alipalautunut turhan pitkään.

Kilpailussa irtosi 13.sija. Eilisestä pistarista 16. Scratchista 12. pari päivää sitten. Kilsalla olisi tarvinut ajaa 1.06 alle, jotta olisi saanut parempia pisteitä rankingiin.

Pitää miettiä. Kahden viikon päästä on seuraavat kisat. Joko Liettuassa omniumia tai Cottbussissa kilsaa. Jos joku tuttu osaa antaa tähän neuvoja niin otan mieluusti vastaan!

Ketju poikki,
-M


Ei kommentteja: