torstai 19. toukokuuta 2016

GP Minsk - päivä 1

Scratchilla käynnistyi oma UCI GP Minsk (CL1) tänä vuonna. Viivalla aikalailla itäeurooppaa painottava kuskikattaus, joskin mukana oli kovia kuskeja Puolasta, Valko-Venäjältä ja Kazakstanista. Toisaalta kisa oli paperilla selkeästi helpompaa tasoa verrattuna vaikkapa moneen viime vuoden omniumiin, jossa scratchissa viivalla oli Viviania, Hansenia ja Clancya.

Kisa ajettiin aktiivisesti alusta asti ja noin viiden kilometrin kohdalla pääsin nousemaan hyvään 6-7 ajajan irtiottoon. Valitettavasti hatkamme ajettiin paria kierrosta myöhemmin kiinni ja välittömästi lähti irti toinen ryhmä, joka ennen pitkää kiersikin pääjoukon kierroksella ylös. Itselläni oli jalat pahasti pehmeänä ekasta repäisystä, joten toisen hatkan lähtiessä ei ollut mahdollisuutta edes yrittää perään.

Kisan vauhti ei noussut missään kohtaa kovinkaan kovaksi. Sen vain tuntee ajaessa milloin ajetaan pätkiä yli kuuttakymppiä ja mennään kovaa verrattuna eiliseen, jossa ajo oli vähän nykivämpää ja helpompaa. Helpompi kisa toki sopi itselleni mainiosti, koska kestävyysominaisuudet radalle eivät vielä ole sillä tasolla, jota esimerkiksi olivat viime vuonna.

Kisan lopussa, noin kolme kilometriä ennen maalia iskin kolmen miehen hatkaan, joka eteni lyhyen hetken suhteellisen vahvasti ennen kiinniajoa. Loppukiriin lähdin jo valmiiksi vähän hapoilla, mutta pienen lepäilyn takia myös turhan takaata. Noin kilometri ennen maalia tein isoimman virheen ja en nostanut itseäni jonon kärkeen, josta kirimällä olisi sijoitus voinut olla parempi. Kiriminen kärjen hännässä toi sijan 12.

Pahaltahan se kisan jälkeen tuntui, koska vajaa 20 minuutin rypistys kävi kovasti hengityksen päälle ja jalkaakin joutui pyörittämään. Toisaalta taatusti hyviä kilometrejä tuli jalkoihin ja 12.sijasta ihan kelvot UCI-pisteet. Sijoitukseen ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen, koska omilla teoilla olisi lopussa ollut mahdollista sijoittua paremmin ja saada sijoitus 10- ehkä 8-parhaan joukkoon.

Tänään ohjelmassa pisteajo. Alkuperäisestä ovat menneet tuon muuttamaan kolmestakymmenestä kilometristä neljäänkymmeneen. No, realistisesti pitää lähestyä tätä kisaa ja hyväksyä se mahdollisuus, että välttämättä maaliviiva ei näy. Perjantaina sitten kilometri, jonka takia ei ihan tyhjäksi saisi jalkoja ajaa tänään.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: