maanantai 30. toukokuuta 2016

Vihdoin selkeentyi!

Viikonloppuna ajoin maantiemaajoukkeessa Tour of Estonian. Lukuisat kieltäytymiset mm.huonon huollon ja urheilijoiden 90€ omavastuun takia matkasta johti siihen, että olin todellisena varamiehenä viivalla. Perjantainen Tallinna-Tarto meni mukavasti helpossa kelissä, jossa pidin huolta, että pojillamme riitti juomaa ja evästä läpi vajaan 200km matkan. Lauantain Tarto GP päättyi tunnin kohdalla, kun jäin kolarin taakse ja jouduin kiihdyttelemään liikaa päästäkseni vauhdikkaaseen pääjoukkoon takaisin. Oma vika, koska sijoittuminen joukossa oli virheellinen.

Viikonloppu tarjosi kuitenkin pääantinaan sen, että sain ajatukseni selkeentymään jatkosta. Sanoisin, että viime viikonloppuna ajoin viimeiset kilpailut maantiellä. Jatkossa saatan ajaa maantiekilpailuja treeneinä, mutta kilpailut vain radalla.

Aloitamme lähipäivinä valmentajan kanssa valmistautumisen kohti syksyn EM-kilpailuja. Lokakuun puoleenväliin on aikaa 4,5 kuukautta, joten aikaa valmistautua on hyvin. Radalta löytyy myös sopivia kilpailuja tukemaan valmistautumista.

Vähän ollut hakusessa selkeä ajatus MM-kisojen jälkeen. Neuvojiakin on ollut sen verran paljon, että ensimmäistä kertaa aikoihin selkeä ajatus oli kateissa. Nyt on ajatus mitä tehdään. Maantiellä on ollut kiva ajella, mutta viime aikoina jotain on puuttunut. Turun Urheiluliitonkin toiminta on kuihtunut täysin, joten minkäänlaista joukkueajamistakaan ei ole ollut tarjolla. Aiemmin sentään oli motivoivana tekijänä nuorempien auttaminen seurassa. Ajovuosia ei ole myöskään liikaa enää jäljellä, joten parempi keskittää kaikki energia yhteen asiaan.

Isot linjat ovat selkeät. EM-kisat Ranskassa 2016, Saksassa 2017 ja Skotlannissa 2018. MM-paikkojen saaminen on aina plussaa, mutta rankingsysteemin muuttuminen teki pienien maiden pääsystä entistä vaikeampaa. Maailman Cup on loppunut, joten GP-kisat ovat paikkoja, joissa onnistua.

Nyt etsitään vielä porukkaan oikeita ihmisiä ympärille yhteistyökumppaneiksi, avustajiksi ja sparraajiksi.

Come on!

-M

Ei kommentteja: