lauantai 4. kesäkuuta 2016

GP Liettua, päivä 1

Nämähän ne on niitä maukkaimpia hetkiä kirjoitella. Ajot menevät kunnolla päin helvettiä ja pitäisi vielä "rehellisesti" koittaa niistä jotakin kertoa. Helpoin tiehän voisi olla sanoa vaikka renkaan vuotaneen. Tai jotain muuta.

Aikalailla pieni omnium kokoontui Liettuaan. Viivalla vain 14 kuskia joista kovimmat brittein Cavendish ja Emadi, Ukrainan Gladysh, Norjan Oddli ja Sveitsin Suter ja Beer. Sinänsä sääli, että tämä vuosi on ollut monissa Euroopan kisoissa vaisu osanottojen puolesta. Kukaan ei oikein tiedä tulevan talven maailman cupeista, MM-kisojen karsintasysteemi on niin älytön, että sitä ehkä vielä rukataan ja Olympialaisetkin ovat tulossa.

Scratch oli hyvä vauhtinen ja loppukeskinopeus kisalla oli 51,3kmh. Maalintulon näki mainiosti keskikentältä!
Ei kisassa sen kummempaa. Vähän oli tahmeeta, yhtäkkiä porukka oli katki ja jouduin ajamaan yhdeksän ajajan ryhmän kiinni about 80 metrin päästä. Ryhmään kun pääsi jaksoi kaksikymmentä kierrosta jauhaa mukana vuorovetoa, mutta noin 10 kierrosta ennen maalia tuli ensimmäinen reilumpi vauhdinmuutos ja siihen nitkahti. Vajaa 2km ennen maalia radalta veke.
Limitillä kun joutuu ajamaan niin noinhan siinä sitten käy. Energiaa paloi turhan paljon, oman odottelun takia, ryhmän kiinniajamiseen, jonka jälkeen palautuminen ei vain onnistunut.

4km tuli aivan liian pian scratchin jälkeen. Taukoa oli itselläni vajaa tunti ja kun edellisessä ajossa joutui liian tiukalle ei seuraavasta tullut mitään. Loppuaika oli 4.53 aikalailla luokattomalla ajolla.
Lähdin varovasti liikkeelle, nostin vauhtia ensimmäisen kilometrin jälkeen (1000-2000m 1.10.xxx), jonka jälkeen ajo hajosi. Ajatuskin karkasi johonkin ihan muuhun. Erikoisharjoittelun puutettahan tuo on, kun edellisen kerran nelosta treenannut syksyn EM-kisoissa, mutta silti...Aikalailla hävettävä aika. Muistelisin, että kesällä 2013 viimeksi ajanut vastaavan juurikin Liettuassa. Aikalailla hävettävää.

Pudotusajo. Taukoa edellisetä neljä tuntia, hyvät verrat, helposti liikkeelle ja ekassa kirissä edestä loppui tila ja homma valmis. =)
Ei viitsi paljon muuten kommentoida. Tuota kun ei osaa niin ei osaa. Edes hengästynyt ajaessa.Jalkakin pyöri pienemmällä välillä kivasti. Tila loppuu niin tila loppuu. Tarkoitus oli ottaa eka kiri mahdollisimman pienellä bensalla eikä väkisin lyödä iskua yläkautta kärkeen, josta hapot jaloissa putoaisi kuitenkin tokassa kirissä. Surkeaa.

Huomenna jatkuu. Kilsa, kierros ja pistaria.

Rata vaatii, ainakin itselläni, huomattavan määrän erityisharjoittelua, jotta se kulkisi. Ehkä kilsa lähtee huomenna paremmin kuin pari viikkoa sitten. Sitä on kuitenkin keväällä aavistus hierottu. Silti sisäharjoittelun puute näkyy ajamisessa. Kupittaa ei ihan anna niitä harjoitusmahdollisuuksia, joita oma ajamiseni kaipaisi.

Ei lähdetä vielä nirhaamaan ranteita auki. Syksyn EM-kisoihin 4,5 kuukautta. Viimeiset pari vuotta onnistunut varsin hyvin se, että keväällä vähän laahaa perässä ja syksyllä paranee. Toki pistää v*tuttamaan.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: