tiistai 28. kesäkuuta 2016

Keskinkertaisuutta

Treenit ovat sujuneet nyt yhdeksän päivää mitä mainioimmin. Salilla on lähdetty taas melkolailla pohjalta liikkeelle ja kovaa edetään eteenpäin. Pyörällä on ajettu pidempiä vetoja sisällä ja ulkona päälle kevyempiä perusajokilometrejä. Kevät sai, etenkin viimeisen kolmen viikon aikana, aikaan sen, että kestävyysominaisuudet ovat heikentyneet jonkin verran tosin voima- ja nopeuspuoli on vastaavasti parantunut.

EM-kisoihin on aikaa 16 viikkoa. Kisakalenteri on alkuperäisestään tyhjentynyt mitä tylsimmällä tavalla, kun sekä heinäkuun ensimmäisen viikonlopun Puolan kilpailu, että viimeisen viikon Italian kilpailu, muuttivat alkuperäisohjelmiaan siten, että itselleni ei ajettavaa kisoista löydy. Elokuu on myös kovin tyhjä kisoista Euroopassa, kuin myös syyskuukin. Olympiavuosi taitaa vaikuttaa pitkälti. Ja toisaalta se, että radalla ei vielä ole tietoa esimerkiksi siitä, että onko ensi talvena Maailman Cupia vai ei. Ja jos on niin missä. Ja milloin.

Ohjelmaa on suunniteltu siten, että elokuun ensimmäisellä viikolla aloitetaan puhdas kilometrin erikoisharjoittelu jota ehditään tehdä lähes kymmenen viikkoa ennen 20.10 ajettavaa kilsaa. Kisojen puuttumisen takia lienemme ajavan muutaman "harjoituskisan" sisällä, jossa esim ajetaan kilometrin aika-ajo kellolla kahdesti päivään. Toisaalta kalenteriin ehtii vielä tulla myös kilpailuja, joten ei auta kuin odottaa.

Keskinkertaisuudesta, joka seuraa kaiken yhteensovittamisesta, pois pääsemiseksi on karsittu ylimääräisyyksiä ohjelmasta. Esimerkiksi maantiekilpailut, jotka eivät sovi juuri täsmälleen ohjelman kanssa yksiin. Pitkät treenit ovat tällä hetkellä 100km luokissa, joten tuollainen alle kolmen tunnin maantiekisa vielä menee, jotenkin, mutta pidempään ei vain riitä yksinkertaisesti ominaisuudet. Ei oikein riittänyt viime vuonnakaan, kuten esim. SM-maantie näytti.

Tuo siis vastannee siihen mitä teen ensi viikonloppuna...

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: