torstai 4. elokuuta 2016

Rata SM 1km vol.2

En muistanutkaan, että oli näin hauskaa taas (Kuva Jouni Kananen / KAJO VISUALS https://www.facebook.com/kajovisuals)
Jos jokin on viimeisen 5-6 kuukaden aikana muuttunut niin se on elimistön kyky tuottaa maitohappoa. Ennen kun ajeli, vaikkapa osana omniumia, kilsan niin kyllähän se hapotti, mutta eipä tuo juurikaan kummallisia tunteita herättänyt radalla rullatun kierroksen jälkeen. Viime kuukaudet on lyöty koneeseen sen verran paljon erilaista anaerobista harjoitusta, että maksimihapot ovat nykyään suuremmat kuin aikaisemmin, kyky puskuroida kertyvää happoa parempi (pääsee siis pidemmälle kovempaa), mutta toisaalta kipu on myös suurempi. Hapot myös nousevat pidemmän aikaa suorituksen jälkeen nykyään, joten kipu kilometristä iskee vasta parisen minuuttia ajon jälkeen.

Treenit kohti 11 viikon päästä olevia EM-kisoja on aloitettu rauhallisella viikolla. Vähän kevyttä punttia, pari perusajotreeniä ja pari cyclolenkkiä. Vähän oltiin eri mieltä valmentajan kanssa tästä viikosta, mutta olen valmis myöntämään, että eipä tästä taida haittaakaan olla, että kroppa hiukan palautuu.

Ensi viikolla sitten pyöräytetään leirikausi käyntiin. Kuuden erikoistreenin viikko tiedossa, vähän punttia, vähän kilometrejä maantiellä. Focus pitäisi saada nyt tiukasti taas valmistautumiseen, painon kontrollointiin ja kehonhuoltoon. Melko tiukkoja treenejä lähiviikkoina tulossa, kun ohjelmassa mm. 8x 75" 1:4 palautuksella, 80-100km reippaita lenkkejä harvakseltaan (jolloin siis kunnollista tottumista ei ehdi tapahtua), kolmea salitreeniä viikkoon jne...

Tällä viikolla ei sisällä ajeta, mutta tulevina viikkoina alkaa treenit siirtymään taas isoilta osin rullille/trainerille. Orastavan syksyn viilenevät ilmat eivät ole omiaan pitämään jalkoja pyörimässä, joten sisällä hikoilu on paras vaihtoehto.

Viikonlopun ajo katsomosta: https://www.youtube.com/watch?v=v59BnMItZkg
Viikonlopun ajo keskikentältä: https://www.youtube.com/watch?v=XnbTpRF03rs&feature=youtu.be

Kuvia viikonlopulta alla! Ensimmäinen setti (4 kuvaa) on Antti Ruotsalon nappaama. Antti oli kuvaamassa myös Helsinki GP:ssa aiemmin tänä vuonna.

Toinen kuvasarja on Jouni Kanasen / KAJO Visuals napsima! KAJO Visualsin sivut löytyvät https://www.facebook.com/kajovisuals

Ketju poikki,
M

Ei kommentteja: