torstai 6. lokakuuta 2016

GP Kanada, loput lajit

Niinhän siinä kävi, että kiire vei voiton ja GP Kanadan kuulumiset jäivät kuulematta. Kiitos kuitenkin kaikille sivulla käynneille, jotka näitä ovat odotelleet!

Torstaina ajetun kilometrin jälkeen vuorossa oli perjantai-illalla 30km pisteajo. Ilman kummempia tavoitteita kilpailuun ja lähinnä maaliinpääsyä hakemaan.
Reipasvauhtinen kisa meni ilman välikiripisteitä, mutta sopivissa ryhmissä mukana oleminen takasi sen, että miinuskierroksia (sen paremmin kuin pluskierroksia) ei kertynyt ja lopputuloksissa olin 12. ja samalla viimeinen maaliinajanut kuski ilman pisteitä. Välitys oli vähän pieni, mutta koville joutui kyllä!

Lauantaina aamupäivällä ohjelma jatkui 4km takaa-ajolla. Edellisen kerran treenannut nelosta varten vuosi sitten syksyllä EM-kisoihin, joissa ajoin 4.41.
Aikaisempaan ennätykseen suhteutettuna aikani 4.47.5 (tjsp) oli erittäin hyvä! Ajoin tasavauhtisia kierroksia läpi kilpailun ilman suurempia ongelmia. Tiedostan toki sen, että ajoasentoni on parempi kuin vuosi sitten, joka auttaa paljon siihen, että pienemmällä teholla, aavistuksen suuremmalla massalla, on mahdollista ajaa perusaikoja hyvin. Tuosta viidenkympin vauhdistahan on todella pitkä matka alkaa nostamaan vauhtia ylöspäin ja vaikka ero ennätykseen oli "vain" kuusi sekuntia niin tehovaatimus on kuitenkin melkoisen suuri noille kuudelle sekunnille.

Lauantai-illan scratchissa alkoi painamaan jo pahasti ja pieniä flunssanoireita rupesi myös puskemaan esille. Kuitenkin hyvällä fiiliksellä viivalle, paria pykälää suuremmalla välityksellä kuin pistarissa ja tavoitteena sopivan irtioton löytäminen.

15km kilpailua oli taidettu ajaa viitisen kilometriä kun iskin pääjoukon edessä ajaneesta kärkiryhmästä yksin kolmen ajajan hatkan perään, ja saavutinkin ryhmän. Ajoimme neljällä miehellä pääjoukon ylös tiedostaen, että takaata oli tulossa 7-9 ajajan ryhmä, joka nousisi myös samalle kierrokselle kanssamme.

Kärjen tullessa yhtenäiseksi lähti melkein välittömästi uusi irtiotto, jossa oli kahdeksan kuskia. Pääsin kivasti mukaan myös tähän ryhmään, jolla jauhoimme karkuun muilta radalla olevilta kuskeilta. Viimeisen kolmen kilometrin aikana alkoi painamaan todella pahasti ja pitkiin iskuihin ei ollut varaa. Viimeisen 1,5 kilometriä koitin hidastaa vauhtia aina omien vetovuorojeni jälkeen, jotta olisin edes hiukan palautunut kiriin. Eipä onnistunut tämä tällä kertaa ja kun viimeisellä kierroksella alkoi loppukiri olin valmis välittömästi. Tuloksena 7.sija ,jonka eteen sai painaa töitä ihan kunnolla.

Ajosta jäi päällimäisenä päälle todella hyvä fiilis. Viimeksi muistelin ajaneeni 2014 4-Bahnen Tourneella yhtä hyvää ryhmälähtöajoa. Toki tuolloin ajoin myös edellisen kerran puhtaita ryhmälähtöjä, enkä niitä osana omniumeja. Mutta 7.sija GP-kisoissa menee kyllä omien kv.tulosten parhaimpien joukkoon ja siihen pitää olla tyytyväinen!

Nopeasti muisteltuna parhaimpia kv.tuloksia ryhmälähtöisissä kilpailuissa voisi olla:

4. Scratch, UCI GP Liettua 2014
4. Omnium, UCI GP Liettua 2013
6. Omnium, UCI GP Wien 2014
8. Pisteajo, UCI GP Wien, 2013
9. Scratch, UCI 4-Bahnen Tournee 2014
10. Scratch, UCI 4-Bahnen Tournee 2014
10. Omnium, UCI GP Liettua, 2014

Listalta saattaa puuttua 1-3 Top-10 sijoitusta, koska kilpailuja on vuosien saatossa ollut paljon ja jo ylläolevaa listaa varten joutui tekemään tosissaan töitä, että tulokset löytyivät.

Vajaa kaksi viikkoa EM-kisoihin. Yksi leiri tulossa, jonka tuotoksena toivotaan parasta EM kannalta.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: