lauantai 21. tammikuuta 2017

Ratahommia


Radalla on tullut vietettyä nyt viikkonen ja täytyy sanoa, että on kyllä hienoa päästä valmistautumaan kilpailuihin 250m radalla Falunin 190m rännin sijaan. Ensimmäisinä päivinä radalla tosin harjoittelua häiritsi kylmyys, kun hallin sisälämpötila huiteli 2-3 asteen tuntumassa. Siihen sitten päälle se oma vauhti, joten melkolailla vilpoista oli. Viikon aikana onneksi hallissa lämmöt nousivat 7-9C tuntumaan, joetn harjoittelu oli mukavampaa. Vähän kuin keväisellä Kupittaalla paahtaisi menemään.

Treenit ovat pyörähtäneet käyntiin kelvosti. Ensimmäisinä päivänä jalkoja hereille pienemmillä välityksillä ja viimeiset kolme päivää vähän isommilla tuumilla. Jäljellä on vielä yksi blokki, jossa tarkoitus tuoda sekä yli- että alivälityksiä lähemmäs kisavälitystä. Isoin ero aiempiin vuosiin on tällä leirillä ollut se, että on harjoiteltu suhteellisen vähän. Päivään on tehty yleensä yksi rataharjoitus, jossa ei vetoja kovinkaan montaa. Tarkoituksena olisi purkaa marras- ja joulukuun lievää ylirasitustilaa tällä tavalla, mutta samalla herättää kroppaa kohti kisoja.

28 päivää tästä ja istunen näihin aikoihin, juuri aamupalan syöneenä, jossain kolumbialaisessa hotellissa valmistautumassa kevään tärkeimpään kilpailuun. 28 päivää menee kuin hujahtaen, koska joukossa on useampi matkapäivä, aerobisia harjoituksia, viimeiset salit ja tietysti muutama tehoharjoitus, jotka joudun tekemään trainerilla kotosalla. Valmistautuminen vaikuttaa silti hyvältä ja toivottavasti kisavauhdit löytyvät maailman cupiin mennessä. Vielä mukavampaa olisi, jos kisavauhti olisi parantunut aikasemmasta.

Pyörä on lähes valmis kevään koitoksiin. Muutama puuttuva palanen vielä kohdilleen, uutta rengasta alle ja homma valmis. Kalustosta se ei jää kiinni! Kiitos yhteistyökumppaneille!

Ketju poikki,
-M

ps. Jos olet kiinnostunut tukemaan jollain tavalla kevään MC-kisaa Kolumbiassa, MM-kisaa Hong Kongissa tai maaliskuuta rataleirillä niin ole yhteyksissä Twitterin, Facebookin, Turun Urheiluliiton tai minkä tahansa muun kanavan kautta! Apua tarttetaan ;)
2 kommenttia:

Karim Mathlouthi kirjoitti...

Selvästi para droppi-tanko mitä maailmasta löytyy!

Se on van harmi ettei niitä oikein myydä missään enään, tai en ainakaan itse löydä.

Mika kirjoitti...

Samaa mieltä Karim.

Itselle tuo tanko on sopinut oikein hyvin ja pystyy ajamaan kaikkea pisteajosta sprinttiin samalla tangolla.