torstai 18. huhtikuuta 2013

Kisakauden 2013 avaus Turussa

Kilpailukausi avattiin kylmissä ja märissä olosuhteissa Suomen Turussa. Lauantaina ohjelmassa oli Hirvensalossa neljän kilometrin lenkillä ajettu Simo K:n -muistokilpailu. Sunnuntaina suunnattiin Aurajoen rannoille ajamaan TS-kortteliajoja.

Kotikilpailuviikonloppu pitää sisällään aina ylimääräistä latausta. Itselläni tällä kertaa jännitys johtui lähinnä kovan harjoittelujakson aiheuttamasta väsymyksestä lihaksissa ja siitä kuinka väsyneet lihakset reagoivat kilpailemiseen.

Lauantai alkoi osaltani jo aamulla, kun ohjelmassa oli lyhyt vetotreeni sisätiloissa. Vetojen päälle vähän pastaa koneeseen ja kohti Hirvensaloa. Kilpailupaikalle oli löytänyt lähemmäs 70 kuskia yleisen luokan lähtöön. Järjestelyt Hirvensalossa ovat aina toimineet ja tämäkään kerta ei aiheuttanut poikkeusta vaikka teitä ei ollutkaan liikenteeltä kokonaan suljettu.

Itse kilpailuja en ajatellut blogissani tarkemmin käydä läpi. Tilanteet joita kilpailut tarjoaa ovat aina subjektiivisia. Joku näkee asian toisin mitä toinen kokee, joten enpä lähde enempää tätä puolta hämmentämään.

Kisa alkoi, mäkeä noustiin 19 kertaa ylös, vauhti oli tasainen ja rauhallinen, ajohaluja samoilla kuskeilla kuin ennenkin. Siinähän se. Tärkein, eli voittaja, kuitenkin löytyi. Voittoon polki Tampereelta Team Visillatalot - Riofrio Caviar - Continental -joukkkueen Petri K. Leppänen. Voittaja on voittaja oli ikää 47 tai vähemmän. Itse sijoituin kahdeksanneksi.

Sunnuntaina TS-korttelit ajettiin hyvin samalla kaavalla kuin lauantaina. Muutamilla ajohaluja, muutamat keskittyivät välikireihin ja loppukirissä kaikki tykkäävät olla mukana. Onneksi tuloslista kertoo olennaisen.

Sunnuntaina voittoon ajoi Aaltion Risto TWD-Länkenistä. Parisenkymmentä kierrosta ennen loppua huomasin, että TWD-L lopetti irtiottojen yrittämisen, joten loppukiriä odoteltiin. Itse koitin muutaman kerran päästä lopussa kärjen tuntumaan, jos vaikka välikirin jälkeen olisi saatu irtiottoryhmää kasaan. Loppukirissä koitin vetää kiriä meidän kuskillemme ja sijoituin 7.

Hauska juttu, että perjantaina kun Urheiluliitto piti palaveria viikonlopun kisoihin liittyen koitin sanoa, että Risto voi voittaa kortteliajot. "Ei voi" oli vastaus. Paras voitti sunnuntainakin. Paras joukkue oli sunnuntaina voittajan joukkue. Hienosti Risto otti toisen TS-korttelin voiton.

Siinä sitten sunnuntaina taas oli pakko pysähtyä miettimään kilpailun jälkeen, ravintola Old Bankin kahvihuoneessa, että miksei Turun Urheiluliitto aja koskaan joukkueena. Harvassa on ne kerrat kun olen itse  saanut joukkueeltamme apua. Toki harvassa ne kerrat kun sitä on tarvinut antaakaan. Olen itse kyllä apuja muutaman kerran pyytänyt, mutta aikalailla usein TuUL hakee mieluummin kisoista ison joukon sijoja TOP-10 ulkopuolelta kuin ajaa porukassa TOP-10 sisälle. Vaikka kateus on synti niin myönnettäköön, että kateeksi kävi kun katseli TWD-Länkenin iloa jokirannassa sunnuntaina.

Kaikki postit eivät ole näin pitkiä. Tänä aamuna kahvi vain jäähtyi hitaasti.

-M

ps. Ne kerrat kun olen ollut ajamassa joukkuetaktiikalla TuUL-paidassa, siten etta kaverin eteen on uhrattu jalkaa:

- SM 2007 Kälviä, saimme sijat 6, 9 ja 10
- Säkylän ajot 2009, Martikaisen Tommi organisoi tämän kisan, saimme sijat 1, 2 ja 4
- ehkä tähän kuuluisi jokin kolmas kilpailu vielä. Ei ainakaan vahvaa muistijälkeä ole jäänyt


Ei kommentteja: