torstai 25. huhtikuuta 2013

Kohti seuraavia kilpailuja

Parin kotimaassa ajellun viikonlopun jälkeen onkin vuoro suunnata läntisen naapurimaan puolelle ajelemaan kilpaa kolmeksi päivää. Ohjelmassa on Hammarön 3-päiväinen etappikilpailu.

Olen ollut Hammarössa kaksi tai kolme kertaa aiemminkin.Kilpailuohjelma on pysynyt aina samana. Perjantaina ajetaan iltasella reilun kolmen kilometrin lyhyt aika-ajo, prologi. Lauantaina puoliltapäivin startataan 20km aika-ajoon, jota seuraa lauantai-illalla noin 40km kortteliajo. Kilpailuviikonlopun päättää sunnuntaina poljettava 140km maantieajo.

Viikonloppu sisältää siis noin 200 kilpailukilometriä. Kilometrit kasaantuvat myös mukavan progressiivisesti ja joka kerta Hammarön etappien jälkeen onkin jalka hieman painanut, mutta toisaalta kevään kilpailukunto lähtenyt mukavasti nousemaan. Etenkin perjantain ja lauantain tiukat rypistykset ovat omiaan kevään kynnyksellä herättämään harjoittelun jumiuttamaa elimistöä. Eikä sunnuntain maantieajoakaan ole vielä kertaakaan ajettu ilman kunnon tuulia.

Kilpailujen taso on vuosien saatossa ollut erittäin hyvä. Tänä vuonna ajetaan Tanskassa samana viikonloppuna kolme yksipäiväistä UCI-ranking kisaa, joissa viivalla on myös ruotsalaisjoukkueita. Tämä verottanee hieman Hammarön osallistujia. Toisaalta Ruotsissa kansallisten kilpailujen taso on hyvä ja ajaminen aktiivista, joten eiköhän tuosta hyvä viikonloppu saada aikaiseksi.

Ruotsin jälkeen matka jatkuu.....

-M

Ei kommentteja: