lauantai 13. heinäkuuta 2013

Hiljaisuus päättyköön

Blogi eli hiljaiseloa tuossa parin viikon ajan. Ensimmäisen viikon oikeastaan siksi, että SM-kisojen jälkeiset neljä lepopäivää eivät tarjonneet mitään kerrottavaa. Hiljaisuuden jatkumiseen olikin sitten syynä maisemanvaihdos ja siitä aiheutunut ylimääräinen sähläys.

Palailin alkuviikolla Belgiaan. Lyhyesti matka eteni siten, että matkapäivän päätyttyä olin väärällä kentällä, varustelaukku Berliinissä ja pyörä jossain. Seuraavana päivänä onneksi päädyin oikealle kentälle, varustelaukku kuutisen tuntia myöhemmin ja pyörä jatkoi katoamisleikkiään. Neljäntenä päivänä pyörä sitten palasi omistajansa luo. Tarina ei kerro, että missä kaikkialla kävi.

Tänään pääsin ajelemaan viikon ensimmäisen treenin. Ohjelmassa oli Flanderin provinsseihin tutustumista 140km verran ja samalla kropan herättelyä maanantaina alkavaan Tour of Liegeen. Treeni meni ihan mukavasti uusilla teillä ja maasto on varsin ajettavaa täällä päin Belgiaa.

Maanantaina alkaa kauden ensimmäinen etappikilpailu. Viisipäiväinen Tour of Liege on kuuleman mukaan reilun 800 kilometrin, erittäin monen ja jyrkän mäkikirin ja 160 ajajan kilpailu, joka ajetaan Walloniassa, Kaakkois-Belgiassa. Suurempia tulostavoitteita en ole kisaan asettanut, koska painoa on sen verran, että mäkiin taitaa pienemmät miehet mennä paljon kovempaa. Tietenkin kaikki mitä on annettavissa koitetaan viikon aikana antaa. Ajokuviot myös muuttuvat, jos joukkueessamme joku ajaja menestyy ja joukkue alkaa häntä tukemaan.

Heinä- ja elokuu jatkunee yksipäiväisten maantiekisojen merkeissä Belgiassa. Elokuun lopulla ajettavaan Baltic Chain Touriin on Suomen maajoukkue saanut kutsun. Itse odottelen tietysti mielenkiinnolla saanko kutsua tuohon joukkueeseen. Aika näyttää. Kausi jatkunee elokuun jälkeen siirtymällä ratakisoihin, joita on tarkoitus ajella muutamana viikonloppuna kuussa syys-, loka-, ja marraskuun aikana. Kyseessä on tosin alustava suunnitelma, joten se ehtinee vielä monasti muuttua.

Lähimmälle sisävelolle on majapaikastani matkaa reilu 10km eli Blaarmersenin urheilualuetta käytettäneen tämän syksyn aikana vielä muutamaan otteeseen. Tähänkin toki vaikuttaa kilpailuohjelmani eli radalle ei mennä, jos radalla ei ole kisoja.

Loppuun mainittakoon, että Tour of Liegesta löytyy myös suomalainen etappivoittaja muutaman vuoden takaa!

Ketju poikki,

-M

Ei kommentteja: