perjantai 24. huhtikuuta 2015

Maantiekilpailua Ruotsissa ja Turussa

Edellinen blogitekstini oli esillä tarkoituksella aavistuksen pidempään, vaikka viime viikonlopusta olisikin voinut jo jotain kirjoitella. Fillari-lehden jutun myötä blogi keräsi hyvän määrän latauksia päivää kohden, joten ehkäpä tuossa Ratapyöräilyä -jutussa oli enemmän sisältöä kuin seuraavassa.

Viime viikonloppuna oli Ruotsissa pari kilpailua. Ainakin ohjelmassa.Sunnuntain kilpailu jäi tosin omalta osin ajamatta johtuen polvikipun kasvamisesta hiukan turhan suureksi. Eikä oikein tunnu kivut tällä hetkellä helpottavan, mutta toivotaan, että tässä vähitellen paranisi.

Viime lauantaina ajettu 144km Kinnekulle Cyclassic oli suhteellisen helppo ruotsalaiskilpailu. Viivalta puuttui mielestäni pari joukkuetta, jotka olisivat taatusti nostaneet kilpailun tasoa. Toisaalta sain kilpailusta mitä hain, eli kovia treenikilometrejä, joten ei auta valittaa.
Hetimmiten kilpailun alussa, ehkäpä toisella kilometrillä, pieneen mäkeen, hyppäsin mukaan irtiottoon, jossa kahdeksalla miehellä lähdettiin ajamaan kohti maalia. Hatka kesti tuollaisessa muodossaan 120 kilometriä, jonka jälkeen pääjoukosta nousi toinen samankokoinen ryhmä mukaan. Lopussa loppui aavistuksen ajatus, ja jalkakin, joten tuloksena oli kuudes sija. Ihan hyvä päivä kokonaisuudessaan, vaikka tulos ei ihan optimi ollutkaan.

Tulevana viikonloppuna ajellaan Turussa. Lauantaina ohjelmassa on Hirvensalon-ajot ja sunnuntaina TS-kortteliajot. Tämä viikko on mennyt radalle valmistavien treenien kanssa, ja tänään on vielä 4x 1km edessä, mutta tuskinpa nämä harjoitukset ovat kovin suuri hidaste ennen tulevia kilpailuja. Viikonlopun kilpailuissa on tavoitteena saada Urheiluliiton Elite-ryhmälle mahdollisimman hyvää tulosta aikaiseksi, ja olenkin lupautunut auttamaan kuskejamme sen mitä kilpailutilanteessa vain pystyn.

Näyttää siltä, että tämä viikonloppu on myös viimeinen maantieviikonloppu pieneen hetkeen. Lähialueelta ei oikein löydy kilpailuja 2.-3.5 , joten ohjelmassa lienee pisteajoa radalla. Saatan ajaa sunnuntaina 10.5 olevan maantie-cupin kilpailun osana radalle valmistautumista. Rataleiriäkin pukkaa taas päälle, joten aikatauluja täytyy rakennella huolella. Kilpailukalenteri päivittynee tämän viikonlopun aikana, kun viisumikutsut saadaan pariin paikkaan kuntoon.

Tulipa tylsä blogi, ehkä paremmin huomenna!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: