keskiviikko 30. syyskuuta 2015

GP Aigle ennakoajatelmia


Tovi on vierähtänyt, kuten tuli luvattua, siitä kun blogiin on tekstiä ilmestynyt. Kauden viimeiset viikot ovat käsillä, joten josko sitä taas heräisi tännekin puolelle.

Roubaixin kisojen jälkeen on treenattu kolmisen viikkoa. Toivottavasti treeneissä on keskitytty oikeisiin asioihin ja ajo alkaisi palaamaan uomiinsa. Kotosalla ollessa treenit keskittyivät muutamaan tiukkaan päivään anaerobisella kynnyksellä, jossa lyhyiden vetojen ja reippaiden kierrosten kautta koitettiin herätellä niin jalkoja kuin hengistys- ja verenkiertoelimistöäkin.

Tänään kävin ajelemassa pari vetoa Aiglen radalla ja täytyy sanoa, että pienellä tuumalla ajaminen on auttanut. Jalkoihin löytyy kivasti kierroksia muokatussa aika-ajoasennossa noin 115rpm asti. Liki kisavälityksellä tehty lentävä 2km veto kulki jo lähes kevään vauhteja loppuajan ollessa 2.18. Koska palautuminen on hiukan hidasta, ehkä antibioottikuurin tai oman heikkouden takia, jätin useamman vedon tekemättä tänään. Josko sitten kisassa onnistuisi pitkästä aikaa.

Aiglen rata on haastava ajaa. 200m rata on profiliiltaan loistava, lähes 250m radan oloinen, mutta tasavauhtisessa ajossa tiuhaan tulevat kurvit sotkevat aavistuksen enemmän rytmiä kuin pidemmällä radalla. Aiglen omnium toimii todella hyvänä valmistautumisena parin viikon päästä kilpailtaviin EM-kisoihin.

Twitterista löytynee nopeimmin infoa kisojen etenemisestä. Blogi ei välttämättä päivity kisapäivinä, koska ajot ajoittuvat kovin myöhään iltaan näissä kisoissa.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: