perjantai 19. elokuuta 2016

Treenii treenii

Oikeastaan otsikko on hämäävä. Tällä hetkellä harjoitellaan ei treenata. Sellainen pienen pieni ero, joka kuitenkin näkyy tekemisen tasossa.

Elokuun alun leiriviikko oli huono. Leiriä edeltävällä viikolla purettiin hieman hermostollista väsymystä maantiellä, joka toisaalta aiheutti sen, että väsymys kasvoikin huomattavan suureksi. Ja kun yhtäkkiä olet "levännyt", mutta väsynyt ja pitäisi ajaa viikon rataleiri on homma jo valmiiksi aavistuksen pielessä.

Leirillä saatin tietysti hyviäkin asioita tehtyä. Toisaalta vaatimustaso on taas syksyn tullen noussut sen verran, että pelkät hyvät asiat ei riitä. Pitää pystyä parempaan!

Leirin jälkeen pääsin onneksi ajamaan sunnuntaina 90km Challenge Turku Triathlonin viestijoukkueessa pyörää Pauli Kiurun uidessa ja Matti Rauman juostessa. Ajelin 90km reilulla 40kmh keskinopeudella omaa treeniäni tehden. Tuskin paljon kovempaa olisin pystynyt menemään edes tai sitten olisi ainakin pitänyt lämmitellä aamulla muutenkin kuin parilla kupilla kahvia.

Pitkä aika-ajo oli kuitenkin juuri se, joka toimi tällä kertaa kropan aukaisijana. Ajelin perusajoalueemme yläreunalla koko 90km eli siten, että ajo oli rentoa, mutta kuitenkin kuormittavaa. Ja kas. Väsy oli poissa, jalat aukesivat ja mielikin kirkastui!

Tällä viikolla onkin sitten lyöty harjoitusta koneeseen oikein kunnolla! Keskiviikko taitaa olla ainoa päivä kun on ollut vain yksi harjoitus - toki esimerkiksi tänään toinen harjoitus on vain 30 minuuttia. Kilometrin treenaaminen on mielenkiintoista. Esimerkiksi tällä viikolla on ajettu Vo2 -vetoja. Tekisi jopa mieli sanoa, että tällä hetkellä 4km kuntoni ei ole kovinkaan kaukana siitä mitä se oli viime syksynä kun ajoin 4.41 EM-kisoissa. Ehkä matka- / ylivauhtisuutta puuttu jaloista 4km varten johtuen siitä, että olen tullut aavistuksen varovaisemmaksi treenien suhteen ja tehot ovat olleet ehkä turhan matalia joissakin treeneissä, koska en ole luottanut, että saan muuten treeniä vedettyä läpi.

No niin tai näin pyörätreenien kanssa. Salillakin alkoi uusi ohjelma. Mielenkiintoisesti rakennettu yhdeksän viikkoinen, joka toivottavasti tuo toivottuja tuloksia! Pieniä painoja, hyviä vauhteja...

Seuraavat kisat ovat ohjelmassa 30.9-2.10 Kanadassa. Torontossa ajetaan CL1, jossa kilometrin lisäksi ohjelmasta voisi löytyä itselleni scratch, pistari ja 4km jollain kombinaatiolla.

Miksi Kanadassa?

Luotan siihen, että olen tänä syksynä paremmassa kunnossa kuin viime keväänä ja ajan myös kovempaa kuin viime keväänä. Aion hankkia Suomelle uudestaan MM-kilpailupaikan hyvien tulosten ja aikojen avulla ja edustaa ensi keväänä MM-kisoissa siten, että ei tarvitse hävetä lopputulosta!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: