lauantai 27. elokuuta 2016

Rata EM-valinnat

Ajopyörästä nopeutta pyörään!
Talvella valittelin kuinka SPU:lla kesti MM-paikan valintaprosessi pitkään ja kauan. Tai ainakin se siltä tuntui. Tänään sain sähköpostin, jossa kerrottiin valinnasta ratapyöräilyn EM-kisoihin lokakuun loppupuolelle. Nyt on annettava ehdottomasti kiitos SPU:n suuntaan, koska valinta tehtiin niin aikaisin, että ehtii todella mainiosti suunnitella huolella leirit, matkapäivät, hieronnat ja muun valmistautumisen ennen EM-kilpailuja.

Valmistautumiseen tämä ei sinänsä vaikuta. EM-kilpailut ovat olleet kevään MM-kisojen jälkeen SE kisa johon on tähdätty ja töitä tehty. Vaikka laji on vaihtunut omniumista enemmän, ainakin täksi hetkeksi, kilometrin puolelle noudattelen pitkälti samaa kaavaa, jolla etenen. Ennen EM-kisoja muutama kisastartti alle ja leiri tai pari, jonka avulla virittelyä kisoihin.

Kunto itsessään on tällä hetkellä melkoinen arvoitus. Jotenkin jumissa ollaan vielä, maantielläkin painetaan suhteellisen pitkiä lenkkejä (2-3h) ja erikoisharjoitteet ovat vähissä. Kahden viikon kuluttua vaihtuu tosin jakso, kuuteen viimeiseen viikkoon ennen kisoja, joten eiköhän myös treenit muutu. Tavoitteissa olisi ajaa tämän jakson päätteeksi, 8-10.9 kilometri, joka toivottavasti kulkisi 1.05.5 paikkeille. Paljon hitaammin ei auttaisi mennä, vaikka treeni on ollut suht perusharjoittelua ja kilometriin ei tuolloin kevennellä. Kanadassa 28.9 pitäisi sitten päästäkin jo 1.05 alle, jotta EM-kisoissa voisi tavoitella 1.04 pintaan olevaa aikaa. Simppeliä!?

Hyvältä yhteistyökumppaniltani Ajopyörältä ( www.bikeshop.fi ) tuli viikolla pyörään todella kova päivitys, joka toivottavasti siivittää entistä reippaampaan menoon. Keväällä Ajopyörä oli mukana juonimassa hyvää yhteistyötä aluilleen Shimano Nordicin kanssa. On hienoa, että on lähellä itseään ammattitaitoinen pyöräkauppa, joka hoitaa hommat kuitukiekkojen kasailusta, erikoisosien tilailuun ja tietysti välikauden pyörien lainaan, jotta pääsee välillä maastoakin ajelemaan.

Shimanolta mm Giron kypärät, PRO-varusteet ja Shimano-osat!

Punttia, traineria ja rullia tiedossa tulevilla viikoilla paljon! Hyvää treeniä, hyvällä fiiliksellä ja hyvä tulos EM-kisoista!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: