lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kilpailu 10.4

Maanantaisen AR3-esittelyn jälkeen blogissa on ollut todella paljon liikennettä! Todella hienoa, että juttuni pyörästä herätti kiinnostusta. Itse asiassa ensimmäisestä blogi-kirjoituksestani on aikaa pian vuosi. Vuoteen on mahtunut reilu 80 tekstiä ja blogin työkalujen mukaan sivusto on ladattu vuodessa liki 9000 kertaa. Kiitos siis kaikille, jotka käyvät täällä lukemassa.

Epäonnistumisiahan täältä halutaan mieluummin lukea kuin onnistumisia. Sama kuin kisatuloksista kaivetaan kuumeisesti esille nimeä ja todetaan, että tuolla se nyt taas oli sijalla 187. Ja hyvähän se on, että jaksetaan tuloksia etsiä ja lukea miten kilpailut on mennyt! Tulevana pääsiäisenä lupaan tarjota muutaman epäonnistumisen myös tänne blogin puolelle luettavaksi.

Otsikon mukainen kilpailu ajettiin 10.4 Gentin lähellä. Paikka oli tuttu viime vuodelta, olin ollut samassa kermeksessa aiemminkin ajamassa. Reilu kuuden kilsan kierros kapeahkoa tietä, joka kiertelee suurimmaksi osaksi peltoja. Vähän nupulakiveä joukkoon ja muutama liikenteenjakaja pysäyttämään innokkaimpia pyöräilijöitä. Siinä Evergemin tarjonta.

Kisaan osallistui vain 130 kuskia. Toisaalta reitti oli sellainen, että suurin tiestä on sellaista, jossa voi ajaa vain 4 ajajaa rinnan. Tuohon kun lisätään kevyesti puhallellut tuuli oli meno perusbelgialaista. Kuskit jonoksi ja vauhti kattoon.

Itse kisa meni ihan kohtalaisesti. Kolmisenkymppiä ennen loppua koko porukka oli vielä yhtenäisenä nippuna ja jatkuvia irtiottoyrityksiä sateli kärjessä. Muutaman kerran koitin hyödyntää seesteisempää hetkeä ajamisessa ja irtaantua porukasta, mutta eipä nuo yritykset montaa kilometriä kestäneet, kun takaata tultiin vauhdilla ohitse.

Positiivista oli kuitenkin se, että vähitellen jalat kestävät jo muutamia kovempia rypistyksiä kärjessä. Tosin yhä on paljon tehtävää, mutta kalenterin tutkailu osoittaa, että huhtikuun loppuun mennessä ajettuna voi olla yli kymmenen kilpailua, joten tahti kohti kesäkuuta on oikea. Tavoitteeksi on asetettu, että ennen ensimmäisiä ratakilpailuja tänä vuonna on lähes 20 maantiekilpailua takana, joka tarkoittaa reilua 2000 kilpailukilometriä.

Kilpailu päättyi massakiriin, jossa koitin nousta porukassa kohti kärkeä. No, nousu jäi nousematta jalan pehmennyttyä riittävästi. Viimeisillä kilometreillä kasoja väistellen maaliin. Seuraavassa kisassa taas enemmän...

Seuraava kilpailu onkin jo tänään. Vajaan kymmenen kilometrin päässä majapaikastani ajellaan kermesse. Viivalle vain ja ajoa. Jalat tuntuvat kovin raskailta, joten ei liene helppo päivä tulossa. Kilpailua sen verran kuin sitä pystyy ajamaan, jonka jälkeen treeniajoa hiukan päälle. Kilpailun jälkeisenä päivänä, huomenna, on vielä tiukempi treeni ohjelmassa ennen kuin harjoitusohjelma kevenee selkeästi seuraavan kahden viikon ajan.

Vuoden ensimmäinen jakso on takana, joka tarkoittaa myös sitä, että pääsiäisen jälkeen ohjelmassa on viitisen kappaletta lepopäiviä ennen kilpailukauteen valmistavan jakson alkua. Vappuviikolla saakin sitten ajella ihan kunnolla kilometrejä jalkoihin, kun ohjelma ehdottelee yli 800km treeniä.

Ennen vappuja, pääsiäisiä, lepoja ja treenejä on kuitenkin vielä ajeltava kymmenkunta päivää ja muutama kilpailu.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: