lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kilpailu: Hirvensalon-ajot

Hirvensalossa odotti kilpailijoita tänään mitä mainioin kevät sää. Tuulta ei ollut ollenkaan ja lämpötila keväisen lämmin. Toki, kuten muutamalla kanssakilpailijallakin, siitepölyä oli ilmassa ilmeisen paljon koivujen kukkiessa.

Urheiluliiton porukalla luotiin taktiikka. jossa omaksi roolikseni muodostui apuajajana toimiminen hyvin kautensa aloittaneille kuskeillemme. Täytyy sanoa, että mielelläni autoin muita kuskejamme, etenkin kun apua pyydettiin.

Palaverissa sovittiin, että ensimmäisen 45min aikana ei saa päästä ryhmiä irti, jonka jälkeen pyrimme Toijaistenmäen päällä saamaan irtioton aikaiseksi. Olisikohan kilpailua ajettu kahdeksisen kierrosta, kun saimme tavoittelemamme ryhmän kärkeen aikaiseksi. Reilu kymmenen kuskia, jossa ennakoon vahvoista porukoista TWD:sta ja Alpha Balticista edustus. Näiden lisäksi taisi Porvoon Akilleksella ja Kruunukatto-teamilla olla kaksi kuskia mukana ja itseni lisäksi toinen TuUL-kuski.

Matkanteko eteni välillä paremmin, välillä huonommin, mutta melkoisen selvää oli, että ryhmämme ratkoo loppusijoitukset. Vedin oman roolini kilpailussa loppuun asti ja toin yhtenäisen irtioton Toijaistenmäen juurelle oma kuskimme heti takanani. Valitettavasti omat jalkani olivat loppuun ajetut, joten en pystynyt mäessä 100 metriä pidemmälle ajamaan.

Lopussa puuttui vielä puhti TuUL-puntista, mutta Lauri Sepän seitsemäs sija taitaa olla hänen paras sijoituksena Elite-luokan kilpailussa. Itse rullailin kärjen takana kymmenennen sijan tuntumassa maaliin.

Kilpailu oli lepoviikon päälle hyvä paikka kiusata itseään. Toisaalta oli myös mukava auttaa seurakaveria, koska toivon kovasti, että Urheiluliitto pystyisi tällä kaudella haastamaan muita kansallisen kärjen seuroja tosissaan ja se onnistuu vain yhteistyöllä. Josko esimerkin voima auttaisi....

Kilpailun aikana tulleiden astmakohtausten takia oikean puoleinen vinovatsalihas tuntuu olevan venähtänyt. Tuttu tilanne, joka on käynyt itselleni aiemminkin. Paranee onneksi parissa viikossa, mutta on yksi lisähidaste muutenkin tahmaiseen matkantekoon. Huomiset TS-kortteliajot pyrin ajamaan läpi. Lauri on hyvällä sijalla ensimmäisen päivän jälkeen kahden päivän yhteiskilpailussa, joten huomenna painetaan lisää hommia.

Kotikilpailuissa on aina mukava ajaa, kun liikenteenohjaajina, kahvionpitäjinä, toimitsijoina ja katsojina on tuttuja. Kiitokset kaikille katsojille, sekä tietysti kaikille toimijoille, jotka edesauttoivat omalla työpanoksellaan kilpailumme toteutumisen!

Ketju poikki,
-Mika

Ei kommentteja: