perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kilpailut 16.4 & 17.4

Blogini juhlisti tuossa ensimmäistä vuosipäivää 17.4. Vuoden aikana blogisivuni on ladattu 8911 kertaa. Kiitos lukijoille ja muuten vain sivua lataileville.

Keskiviikkona, sen sijaan, että menin kilpailuihin, olisi ollut parempi lähteä tekemään hyvä treeni. Hiukan liian tukossa oli hengitys jo kilpailun alla. Hengästyin kevyestä verrasta jo kohtuuttoman paljon. Kilpailun  alkaessa Wewelgemin peltoaukeilla oli alusta asti selvää, että päivä ei kestäisi kauaa. Tuulen takia vaativahko reitti piti vauhdin kovana ja ajamisen levottomana. Normaalin levottomuuden lisäksi norjalaiset, joita täällä on tarpeettoman paljon tällä hetkellä, saavat jokaisessa kisassa lukuisia kasoja aikaiseksi. Usein porukalla, mutta osaavat kyllä heilua ja kaataa itsensä ihan oma-aloitteisestikkin.

Wewelgemissa noin 50 minuutin kohdalla tuli porukan katkaissut kasa, jonka taakse jäin. Ihan rehellisesti voin sanoa, että en ollut asiasta mitenkään pahoillani. Ei ollut tunnetta, että nyt pitäisi lähteä jahtaamaan pääporukkaa takaa, vaan ennemminkin odottelin, että josko joku muu sen olisi jahdannut ja itse peesaillut mukana. Vajaa parikymmentä kilometriä ajelin pienessä ryhmässä, jolla ei ollut mitään toivoa saada pääjoukkoa kiinni. Kisa keskeytyi noin viidenkymmenen kilometrin kohdalla, vaikka tulosluettelot sijoitusta tarjosivatkin.

Vaikka tuossa aiemmin viikolla vannoin, että kerran keskeytän allergiaoireiden takia olin kuitenkin seuraavana päivänä taas viivalla. Jossain "gemissa" ajelimme jälleen peltoja ympäri reippaan tuulen säestämänä. Omaa matkantekoani helpotti noin puolessa välin kisaa päällemme vyöryneet pilvet, jotka toivat mukanaan selkeästi kosteampaa, sadetta ennustelevaa ilmaa. Vaikka ajaminen oli tuskaista niin löysin itseni muutaman kerran hyvistä irtiottoyrityksistä, vimpalla kympillä omia yrityksiäni säveltäen ja maalimäessä ahnaasti 12.sijaa jahdaten.

Kärjessä kolmannella paikalla tulin viimeiseen mäkeen, reagoin ihan hyvin ensimmäisiin iskuihin mäessä ja katselin mukavasti penkistä kuinka kolmisenkymmentä kuskia ajeli ohitseni mäessä. Hauskaa oli kuitenkin, koska pääsi vähän koittamaan onneaan irtiotoissa, pystyi ajamaan maaliin ja välttämään norjalaisten hulinat. (Ensimmäinen ajoi pellolle 400m kilpailemisen jälkeen järjettömän kärkeen syöksyn seurauksena. 115km kisassa kannattaa jättää jotain myös varastoon viimeiselle 114,6km:lle sen sijaan, että olet etukiekko solmussa ojassa)

Matka jatkuu lauantaista maanantaihin niin monella Kermeksellä kuin oma olotila antaa myöden. Ratapyörään on renkaat jo pumpattu ja välitykset valittu, joten ihan mukavaa vaihtoehtoistakin tekemistä on tarjolla.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: