sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kesäkauden yhteenveto

Kesäkuun alusta alkanut ratakausi päättyi viime viikolla. Lepoviikon päätteeksi, ennen uuden treenikauden alkua, on hyvä tehdä lyhyt yhteenveto tapahtuneesta:

6-9.6 4x UCI GP Saksa. Parhaat sijoitukset linja-ajojen 10. ja 11. sija. Omat virheet maksoivat paremmat sijoitukset.

14-15.6 SM Omnium, 1.sija

27.6 SM Aika-ajo, 20.sija

5-6.7 GP Poland. Ennätykset 1km ja 4km ajoissa. Ryhmälähdöissä lukuisia virheitä, jotka maksoivat sijoitukset.

15.-18.7 GP Italy. Tasapainoinen (-paksu?) viikko, jossa muutamien hyvien hetkien lisäksi huonompia ajoja.

26.-27.7 SM Rata, 4km takaa-ajo 1.sija, 1km aika-ajo 2.sija

1.-3.8. GP Lithuania. Ennätykset 1km ja 4km ajoissa. Omniumin 10.sija ja etenkin linja-ajon 4.sija jättivät jälkeensä hyvän fiiliksen.

UCI:n Omnium rankingissa tulen seuraavaksi olemaan 50.sijan paikkeilla. Maa-rankingissa lienen 23-25. Muiden lajien kuin omniumin rankingeja en ole tarkastellut.

Kesäkausi meni ihan hyvin. Varmaankin. Tai olisihan se paremminkin voinut mennä. Luulisin ainakin. Tulosluettelothan sen kertoo miten meni. Pari sijoitusta kympin joukkoon UCI GP:ssa on ihan hyvin. Varmaankin. Tai olisihan se paremminkin voinut mennä....

Tavallaan on vaikea sanoa, koska on mennyt hyvin, ja koska huonosti. Fiilis tietysti kertoo paljon, mutta urheilija on kanssa herkkä pettämään itseään. On vaikea sanoa, että "tänään olin surkea". GP-kisat joita kiertelen eivät yleensä tarjoa tulosluettelon lisäksi muuta mahdollisuutta saada selkoa ajoista. No, blogissani pyrin rehellisesti kertomaan miten asiat ovat menneet - vai petänkö itseäni ja yritän silotella totuutta? Oli miten oli. Kesäkausi meni. Oli hyviä hetkiä, mutta myös huonoja hetkiä. Tähän mennessä on takana 35 kisapäivää, joten väkisinkin mukaan mahtuu huonoja päiviä. Ja tulosluettelot kertovat usein varsin paljon.

Huomenna alkaa syyskausi. Se saattaa olla oikeastaan syys-talvikausi. Katsotaan miten ajot etenevät. Kisaohjelmassa on syksylle kermiksiä maantiellä Belgiassa, rata GP-kisoja ainakin Sveitsissä, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa ja Belgiassa. Ratapyöräilyn Euroopan Mestaruuskilpailut ovat lokakuussa Guadaloupella (Ranska). EM-kisojen suhteen olen päättänyt, että lähden kilpailuihin, jos pystyn seuraavan kuukauden aikana parantamaan omaa tasoani nykyisestä. Milläs sen sitten toteat? No tuloslistoilla osaltaan, mutta toisaalta myös fiilis, joka kisaamisessa on tulee vaikuttamaan päätökseni. Tosin, itseäni siteeraten: (olen aina halunnut tehdä noin!) "urheilija on herkkä pettämään itseään".

Ketju poikki!

-M

ps. Kesän ehdoton kohokohta, kesäkauden kruunu, oli se kun vein Laineen Samulta Kupittaan Velodromin 1km aika-ajon kenttäennätyksen. Samun vuonna 1997 ajama ennätys 1,08,8 kesti aina tämän vuoden heinäkuun puoliväliin, jolloin ajoin 1,08,5. Siitä tuli hyvä fiilis!

Ei kommentteja: