maanantai 24. elokuuta 2015

Syyskausi käyntiin

Edellisestä blogitekstistä on vierähtänyt jo yli kaksi viikkoa. Pahoittelut siitä, mutta toisaalta syy hiljaisuudelle on hyvä: mitään ei ole tapahtunut viime aikoina.

Tai oikeastaan on tapahtunut varsin paljonkin, mutta ei mitään sellaista, josta kannattaisi sen kummemmin metelöidä. Takana on nyt todella hyvät 2,5 viikkoa harjoittelua, joista ensimmäinen viikko mentiin maantiellä ja jälkimmäinen 1,5 viikkoa rataharjoitusten parissa. Ratapäivinä pitää painaa kaksi treeniä päivään sisälle, joten kiirettä ja väsymystä on puskenut. Treenit itsessään on mennyt ihan hyvin. Ei vielä missään nimessä samaa kuin oli keväällä toukokuun ratajaksolla, mutta lähellä ollaan. Ajosta puuttuu sellainen viimeinen terävyys, mutta paketti itsessään tuntuu olevan ihan kelvosti kasassa.

Syksyn kisakausi starttaa tällä viikolla. Ohjelmassa on ensimmäisenä Saksassa ajettava UCI GP, jossa ajetaan omnium. Tuttu paikka viime vuodelta, johon kutsuttiin jo toukokuussa kilpailuihin, joten tästä oli hyvä luoda syksyn aloituspiste. Kisat tulevat olemaan, taas jälleen kerran, todella kovat, kun mukana menossa ovat Britannia, Espanja, Sveitsi, Saksa, Belgia, Itävalta, Kreikka ja Norja. Syksyn ensimmäisissä kisoissa pitää ajaa hyvin, mutta liikoja ei vielä parane toivoa.

Ohjelma syksylle on luotu taas siten, että kunto, ja ennen kaikkea kisatuntuma, on huipussaan lokakuun puolivälin EM-kilpailuissa. Syyskuun puolivälissä, kuukausi ennen EM-kisoja, päätetään lajit, joihin EM-kisoissa on mielekästä tähdätä ja harjoittelua muutetaan viimeisille viikoille tarpeiden mukaiseksi.

Päivitellään seuraavan kerran Saksasta, kun valmistavia treenejä on muutama saatu jalkoihin!

Ketju poikki,
-M


Ei kommentteja: