maanantai 18. tammikuuta 2016

Lisää leiriä koneeseen

Viime viikkojen anaerobiset vedot ovat poltelleet melkoisesti ja välillä treenit ovat olleet sellaisia, että mielekkyyttä on joutunut miettimään ihan tosissaan. Hauskaa on silti ollut ja jokainen treeni on vedetty täysillä, välillä vähän silmät kiinni, loppuun asti.

Kun lähdetään hidasta kestävyysurheilijaa muokkaamaan lyhyessä ajassa kohti kilometrin kuskia on tehtävä paljon töitä anaerobisen tehon ja kapasiteetin kanssa. Vedoissa on siis leikitelty jonkin verran palautusaikojen kanssa, kun vetojen pituuksia ei ole mahdollista nostaa kovinkaan pitkiksi rajoitetun ajan puitteissa. Kovia anaerobisia harjoituksia ei voi tehdä liian usein, jotta palautuminen edellisestä on riittävää, ja jotta pystytään aina suorittamaan riittävän kovalla intensiteetillä. Ympäripyöreää pötyhöpinäähän tuo edeltävä on, mutta avataan sitten joskus aikanaan ihan tarkasti, että mitä tässä on harjoiteltu viime viikkoina.Ja tullaan tulevina harjoittelemaan.

Leirillä on ohjelmassa saliharjoitusten lisäksi alkuviikosta painotusta nopeuskestävyydessä ja loppuviikosta startin voimapuolessa. Starttiportista olisi tavoitteena päästä tekemään lähtöjä viimeiset neljä viikkoa ennen mahdollisia kilpailuja.

UCI päivittelee tällä viikolla MM-rankingin. Ratkaisevia kilpailuja ajetaan lähiakoina Aasiassa; ensimmäseksi ensi viikolla Aasian mestaruuskilpailut ja helmikuun ekana viikonloppuna CL3-tason kilpailu Japanissa. Eli eipä tässä paljon muuta kannata tehdä kuin odotella vain helmikuun kahdeksatta päivää jolloin UCI julkistaa MM-paikat. Silloin nähdään kuinka käy ja lyödään lukkoon kuinka jatketaan.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: