torstai 28. tammikuuta 2016

Suomelle 1km MM-paikka

UCI julkaisi, ja lähetti myös SPU:lle, MM-kilpailujen paikkajaon. Eri ratalajeissa on vähän eri karsintatavat; olympialajeissa maailman cupin kautta, ryhmälähdöissä maarankingista 24 maata ja aika-ajoissa 15 maata rankingin kärjestä.

Suomi oli 25.1. katsastetussa tilanteessa 1km maarankingin sijalla 15 ja lunasti näin ollen paikan ratapyöräilyn MM-kilpailuihin maaliskuun ensimmäiselle viikolle Lontooseen. Edellisen kerran Suomella ollut edustus rata MM-kisoissa miehissä 2007, kun meidän seuran Juha-Matti Alaluusua oli ajamassa. Ja 2000-luvun alussa Heinikaisen Jukka ajoi MM-kilpailuja. Eli ei ihan liian usein paikkoja ansaita.

http://www.uci.ch/mm/Document/News/News/17/47/10/Quotas_Asof25.01.2016_Neutral.pdf

(Toki tuossa paikkajaossa yhä kummaksun sitä, että Ranskalla ei ole yhtään paikkaa annettu kilometrille, vaikka heillä MM-titteli hallussa. Eli muutokset vielä mahdollisia?)

Omalla kohdallani tämä ei muuta mitään. Harjoitukset jatkuvat ja valmistautumista jatketaan kuten tähänkin asti. Nythän viimeisen kahden kuukauden kovat treenit ovat tosissaan tulleet tarpeeseen, koska jos tästä hetkestä pitäisi aloittaa valmistautuminen kilpailuihin oltaisiin todella paljon myöhässä. Muutenkin ollaan heikoilla jäillä noissa kisoissa, joten jokainen harjoitus, startti, nostettu puntti on tärkeässä roolissa, jotta lyhyessä ajassa koitetaan maksimoida se mikä on mahdollista.

SPU valinnee MM-edustajan lähiaikoina. Mikäli valinta osuu kohdalleni niin sitten onkin vielä viimeinen suunnitteluvaihe edessä, kun pitää huoltajat hankkia kisoihin, löytää järkevät matkapäivät leireiltä kotiin ja kisoihin, majoitukset sellaiselta etäisyydeltä Lontoon veloa, että kulkeminen on mahdollista ilman vuokra-autoa jne...

Jatketaan siis harjoituksia!

M

Ei kommentteja: