torstai 7. tammikuuta 2016

Rataleiriä

Noin parisen kuukautta sitten alkanut, hitaasti kiiruhtava, kilometrin aika-ajon harjoittelu on edennyt ensimmäiseen leiriinsä. MM-paikan suhteen ei vielä ole uutta päivitettävää. Seuraava UCI-rankingin tarkistus tehdään 19.1. ,joten silloin näkee paremmin missä mennään.

Blogissakin on ollut hiljaista. Tällä kertaa se on ollut hyvää hiljaisuutta. Päivät ovat olleet kovin raskaista, joten ei ole ollut ylimääräistä enenrgiaa huudella netissä. Treenejä tulee viikkoon 9-12 kappaletta, joista puolet ovat kovaa harjoittelua. Toisaalta oma kovuutensa on myös iltapäivän lyhyessä rullasessiossa, jos takana on jo pari kahden harjoituksen päivää.

Pari kuukautta kilometrin harjoittelua on myös muokannut vartaloa aavistuksen. Paino on pudonnut varsin mukaviin 74,5kg lukemiin, rasvamassa on hävinnyt melkoisen tehokkaasti ja lihasmassaa on tullut aavistuksen lisää. Onhan se tietysti radalla ihan kiva, että lihas on lisääntynyt, mutta voi olla keväällä kurjaa ajella Toijaistenmäkeä...

Leiriviikko ei paperilla näyttänyt kovinkaan mahdottomalta. Neljä päivää on lähes hoidettuna ja vähän alkaa askel painamaan. Onneksi radalla vielä jalka pyörii. Ja jäljellä on enää yksi, viiden kilometrin, aika-ajoharjoitus todella isolla välityksellä. Eli kerran verran pitäisi vielä löytyä potkua.

Harjoituksissa on ajettu niin isoilla kuin pienillä tuumilla. Lyhimmät vedot ovat olleet 60 metriä ja pisimmät täysiä kilometrejä. Salilla on pyöritetty normaaliohjelmaa läpi viikon. Ja tietysti rulliakin on saanut ajaa. Jalat kestävät yllättävän hyvin, kun ei tehdä esim pelkkiä startteja isoilla tuumilla tai ajeta pitkiä vetoja kisavälityksillä.

Koska kilometrin harjoittelu ei ole aiemmilta vuosilta omana osa-alueenaan tuttua on vaikea sanoa, että missä tällä hetkellä mennään. Maanantaina ajoin viisi kilometria alle 1.09/km vauhtia nopeimman liikkuessa 1.07.5/km. Normaaliradalla heikkoja aikoja, mutta Falunin 190m radalla ihan kelpoja. Normaalivälitykselläkin olisi ollut nopeampaa lähteä liikkeelle, mutta 106" on vielä aavistuksen hidas alussa.

Tammikuussa painetaan vuoroviikoin rataa ja perusajotreeniä. Pelkkä tehoharjoittelu ei yksin vie eteenpäin, vaan perusajon kautta rakennetaan myös kestävyyttä, joka muuten tulee pitkissä rataharjoituksissa ihan tarpeeseen.

Helmikuussa harjoittelua siirretään sitten täysin radalle tehtäväksi, jos olemme yhä kisapaikassa kivasti kiinni.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: