perjantai 17. helmikuuta 2017

Kisareissun huoltotarvikkeet

Pienen maan matkatessa kisoihin on turha odotella, että olisi huoltoa tmv tarjolla. Tai no, monella pienellä maalla on itseasissa huolto/coach kisoissa mukana, mutta Suomi on pientä vielä pienempi. Ja jos ajajien osalta liiton budjetti on 0€/kilpailu menee koko oma budjetti omiin matkoihin ja majoituksiin.

Itse pitää siis ottaa ne tavarat mukaan, joita aikoo tarvita, ja luottaa siihen, että mitään ylimääräistä ei hajoa. Ainahan voi mennä pyytämään apua muilta, jos jotain yllättävää tapahtuu, mutta perustarvikkeet on oltava itsellä. Haasteensa luo tietysti se, että mukaan on saatava paljon tavaraa, joka menee pieneen tilaan ja ei paina liikaa, jotta lentojen kanssa ei tule kohtuuttomia ylipainomaksuja.

Tässä pieni esittely mitä mukana Calin maailmancupissa!

Ekassa kuvassa ylhäällä on tuplasetti kenkiä ja kypäriä. Kypäriä tietysti on usein mukana kaksi, jos ohjelmassa on sekä aika-ajoja ja yhteislähtöjä.
Alempi kypärä on Giron hiilikuituinen huippu-uutuus Aerohead Ultimate ja päällä Giron Air Attack. Kenkinä loistaa siniset Shimanon Spyhret!
Rattaita on matkassa valikoima eteen ja taakse. Tästä reissusta löytyy 12-16 piikkiset Shimanon takarattaat ja eturattaat väliltä 48-54 piikkiä. Yhdistelmiä löytyy siis 48/16 ja 54/12 väliltä. Toinen ketju on myös kisoissa mukana. Ketjun pituus on optimoitu kisavälityksille ja pyörässä pyörii yleensä treeniketju.
Ketjuruoska, 15mm lenkkiavain ja kuusiokoloavain ovat eniten käytetyt työkalut reissussa. Tangot ja rattaanpultit aukeavat kuusiokoloavaimilla, kiekot kiinnittyvät lenkkiavaimella ja rattaat avataan ja kiristellään ketjuruoskalla.
Varalla on mukana aina muutama lisäkuusiokoloavain. Ylimpänä kuvassa on viila, ruuvimeisseli ja 17 & 19mm lenkkiavaimet. Pikkuleikkurit ja isommat papukaijapihdit ovat yllättävän käteviä nippusiteiden ja vaikkapa takavaihtajan korvakkeiden vääntelyyn. Ketjunkatkaisin, sekä ketjulukon avain on hyvä olla myös matkassa. Keskellä pari erilaista teippiä ja räikkäavain. Vasemmassa alakulmassa mattoveitsi, 13-18mm kartioavaimet ja rengasraudat treenikiekkojen renkaisiin.
Oikeassa yläkulmassa sisärengas ja tuubiteippi, joka on todellinen apu kiireen, ja rengasrikon, yllättäessä. Spacerit, nippusiteet, venttiilinosat, muutama kuusioruuvi ja tangonpäätupit ovat myös helppoja mukaan pakattavia. Satulatolpankiristin kulkee aina mukana kuin myös työhanskat ja rättejä. Keskellä pinkissä pullossa Muc-Offin Miracle Shine Polishia ,jotta pyörä kiiltää kisoissa ;)
Varatuubi ja tuubiliima, jonka lisäksi Kolumbiassa on mukana kaksi erilaista kisakiekkoa, joissa myös kisatuubit kiinni.
Tällä kertaa reissussa myös kaksi satulaa kiristimineen. Pron uusi Stealth -satula on tuntunut todella hyvältä ajaa! Vain viikon testin perusteella päätynee jo kisasatulaksi sunnutaille.
BBB:n Airblaster pumppu on aivan ehdoton yksin reissaavalle. Yhdellä kädellä pumppailee kivasti levyyn sen 10 baria ja kaverin avustuksella pääsee aina 18 barin lukemiin. Teräsrunkoinen pumppu on todella kevyt käyttää ja on loistava valinta jokapäiväiseen käyttöön!
Ketjuöljynä kisassa, puhtaaseen ketjuun laitettuna, Muc-Offin Hydrodynamic.
Kevyt mukana kannettava on Ergon klossinsäätötyökalu. Eipä niitä klosseja tule päivittäin säädeltyä, mutta helppo asia ottaa mukaan ja tarpeen vaatiessa säätää. Esimerksi nyt mukana, koska olen uutta satulaa ottanut käyttöön.

Kokonaisuudessaan huoltotavarat olivat siinä. Olisi tietysti kiva kantaa mukana täysvarustus kaikkea pyörätelineestä alkaen, mutta pakko vähän priorisoida.

Aika-ajo.comin sivuille tulee perjantain aikana videoesittely samasta aiheesta. Kurkkaile vaikkapa facebook.com/aikaajo/ , tykkää sivustosta ja katsele video!

Palataan huomenissa treenikuulumisin ja kisavalmistautumisin!!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: