sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Ratapyöräilyn maailmancup 19.2 ennakointia

Pitkä valmistautumisjakso alkaa tulla päätökseensä. Alkoikos tämä noin neljä kuukautta, ainakin kolme ja puoli kuukautta, sitten. Huomenna on kilpailupäivä.

Ei edes ulkoa muista mitä kaikkea sitä tuli tehtyä marraskuussa, joulukuussa, osittain edes tammikuussa, mutta yleisvaikutelma on koko ajan ollut sellainen, että ne asiat on tullu tehtyä, jotka näillä resursseilla on mahdollista tehdä. Treeniä kotosalla marraskuun ja joulukuun ajan, tammikuussa järkevästi ajoitettu leiri, PM-kisat, ajoissa kisapaikalle saapuminen jne...Aina voisi tietysti tehdä asioita paremmin; ajaa enemmän palauttavia treenejä, venytellä enemmän, lämmitellä pidempään, syödä paremmin jne...Kokonaisuus on kuitenkin ollut hyvä näihin kisoihin valmistautumisessa ja kisasuoritus jää kiinni huomenna vain ja ainostaan itsestäni.
Kisa on huomenna puolen päivän jälkeen. Oma ajovuoroni lienee aika tarkkaan 13 aikoihin. Tuo on sellaista aikaa päivästä, että yleensä tuulta on velolla ollut jonkin verran. Toisaalta tuuliolosuhde on kaikille kilometrin kuskeille tasainen, joten se ei kilpailua heilauta. Omaan ajoon tuuli lähinnä vaikuttaa siten, että jos kiihdytyksessä takasuoralla osuu vastatuulta menetän siinä muutamia kymmenyksiä kehnona kiihdyttäjänä vahvoihin kuskeihin verrattuna.

Rata on kurveistaan todella tiukka, joten ajolinjan hallinta on tärkeässä roolissa. Jos saisi terävän alun, revittyä ennen ekan kierroksen loppua vauhdin tappiin ja koittaisi kerrankin kiihdyttää ajoaan heti kierroksesta kaksi alkaen. Se onnistui viime keväänä, joten miksei se onnistuisi nyttenkin. Loppuajassa pienet virheet tekevät paljon ja jo huippunopeuden jääminen 1kmh tunnissa maksimistaan kertautuu myöhemmillä kierroksilla. Ja se puolestaan näkyy rumasti loppuajassa.

Varsinaista aika-tavoitetta en osaa asettaa. PM-kisoissa meni 1.06.47. Täällä olosuhde on sen verran hyvä, lämmön ansiosta, jos ei tuule, että 1.05 alitus saisi vihdoin uusiutua. Viime syksynä taputtelin pari kertaa 1.05.4 -.5 luvuille, joten nyt olisi korkea aika saada aika painumaan alemmas.
Kisasta ei taida Kolumbian TV:n ulkopuolella olla lähetystä.

Live-seuranta löytyy täältä: http://live.tissottiming.com/?id=00030E00&style=Tissot
Lähtölista täältä: http://www.tissottiming.com/File/Download?id=00030E0000010264FFFFFFFFFFFFFF01

Kisan jälkeen Twitteristä löytyy nopeiten tieto loppuajasta. Blogissa sitten pureskellaan paremmin myöhemmin.Tavoite on ajaa hyvä ajo, joka antaisi kelvon loppuajan ja riittävästi pisteitä MM-paikkaan. Niin - ja olisihan se hyvä, jos ei olisi tulosluettelon viimeinen.

Aika-ajo.comin Facebookista löytyy esittely kisapyörästä ja -varusteista. Käy tsekkaamassa!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: