lauantai 14. maaliskuuta 2015

SM Omnium, päivä 1

Pienessä kuumessa ajeltu SM Omniumin ensimmäinen päivä ei omalta kohdaltani tarjonnut mitään hienouksia. Jos kaikki olisi mennyt kuten suunniteltua olisin tänään ajellut hyvää aikaa neljällä kilometrillä. Jos...

SM Omniumin viivalle asettui aamusella kymmenen kuskia. Kiitos kaikille kilpakumppaneille siitä, että saavuitte Pietariin. Ilman osallistujia ei olisi kilpailuja!

Scratch meni monella vähän totutellessa vielä rata-ajamiseen tämän kauden puolella ja ryhmä repeilikin moneen pienempään osaan matkan aikana. Tuomaristolla oli taatusti täysi työ saada kaikille aikaiseksi oikeat kierrosluvut ja sijoitukset. Itse ajoin melko rauhallisesti, mutta onnistuin silti nappaamaan lajivoiton ensimmäisessä lajissa.

4km aika-ajossa oli alunperin tavoitteena, tänä ja viime viikonloppuna, tavoitella lähelle 4.40 meneviä aikoja. Tänään oli jo ennen viivalle menoa tiedossa, että mitään ihmeellisiä aikoja ei tulla tavoittelemaan. Kanasen Kimmo ajoi, kertomansa mukaan todella pienellä harjoittelumäärällä, ennen omaa ajoani alle viiden minuutin ajan, joten ainoa tavoite oli ajaa muutaman sekuntin alle Kimmon ajan ja ottaa päivän toinen lajivoitto. Alkumatkasta ajelin muutaman tasaisen 17 sekuntisen kierroksen, jonka jälkeen ei tarvinut enää puristaa, koska kierrosaikojen olisi pitänyt painua 19 sekunnin tuntumaan, jotta olisin lajivoiton menettänyt. Loppuaika taisi olla 4.51 - 4.52.

Pudotusajossa ajon ainoa, tällä kertaa negatiivinen, kohokohta oli Kanasen Kimmon rengasrikko, joka valitettavalla tavalla sotki kilpailua. Huusin kyllä huollolleni, että antaisivat varakiekkoni Kimmolle, mutta valitettavasti vaihto jäi tekemättä muutenkin sekavassa kilpailussa. Voitin lajin ilman suurempaa taistelua.

Ajaminen itsessään ei tuntunut tänään pahalta. Paras terä vain puuttuu, mutta onneksi reserviä on edes sen verran, että pystyy olemaan viivalla mukana. Huomenna pääsen toivottavasti aavistuksen paremmassa hapessa viivalle ja saan ajeltua kelvon kilometrin, siedettävän kierroksen ja pitkän pisteajon.

Ketju poikki,
-M


Ei kommentteja: