maanantai 21. maaliskuuta 2016

Mitäs sitten...

MM-kilpailuista on aikaa 2,5 viikkoa. Aika pitkälti on aika mennyt tekemättä mitään. Viime viikonloppuna kävin pari lyhyttä, kolme tuntista, maantielenkkiä ajelemassa Turun alueella, mutta muuten tekeminen on rajoittunut lähinnä liikkumiseen sohvan ja espressokoneen välille. Ajatustyökin on ollut normaalia hitaampaa, joten ei kyllä ole viime viikkoihin saavutuksia mahtunut.

Tästä pitäisi alkaa vähitellen ryhdistäytymään ja aloittaa harjoitteleminen. Perustekemisellä lähdetään huhti- ja toukokuussa liikkeelle, kuitenkin huomioiden toukokuun lopussa olevat kauden ensimmäiset ratakilpailut. Treeni tulee pitämään sisällään kuntosalia, perusajokilometrien keräämistä, vähäistä nopeusharjoittelua ja viimeisillä viikoilla ennen kilpailuja anaerobisenkapasiteetin kasvattelua. Ensimmäiset kisat tulevat aikaisin, mutta tällä kertaa ei ollut mahdollista niitä jättää välistä, koska kausi rakentuu aavistuksen etupainotteisesti radalla johtuen Olympialaisten tuomasta kilpailutausta elokuussa.

No sitten se pieni ongelma, joka tällä hetkellä on. En oikein tiedä mitä tässä jatkossa pitäisi ajaa. Kilometri meni Lontoossa kelvosti, toisaalta sanottiin, että pitäisi panostaa 4km ajon kehittämiseen, omniumiakin pitäisi viissin ajella ja luonnollisesti olla maantie SM-kilpailuissa kovassa kunnossa, Belgiaankin kyseltiin ajamaan takaisin....Tässä on nyt vain sellainen tilanne, että en oikein usko, että kaiken edellä kuvatun yhdistäminen on mahdollista. Maantie SM-kilpailut ovat jo kolmen kuukauden kuluttua. Jaloissa ei ole pahemmin kilometrejä, mutta painoa toisaalta 77kg kropassa. 4km ajaminen voisi toimia yhdistettynä kilometriin. Jos vaikka ajaisi kevään ja alkukesän pohjia kilsalle 4km kautta, toteaisi kesällä tilanteen ja heinäkuusta lähtisi siirtämään painopistettä jomman kumman puoleen. Keväällä tietysti voisi ehtiä ajamaan muutaman maantiekilpailun. Toisaalta pitkästä aikaa kevättä Suomessa ja jo nyt astmaoireet ovat melko inhottavat.

Vaikeaa. Todella vaikeaa päättää miten tästä jatkaisi. Kaikkea ei voi saada. Uusia yhteistyökumppaneitakin tarvitsisi, jotta edes kauden 2015-2016 kuluista selviäisi. Onneksi varmojakin asioita on. Nykyisten yhteistyökumppaneiden tukeen pystyy luottamaan. EM-kisojen ajankohta on tiedossa. Kalenteristakin on jo poimittu ne "tutut" kisat, joissa käydä. Painokin koostuu sopivammin lihaksesta kuin useasti syksyisin "kauden alkaessa", joten yksi stressitekijä vähemmän ;)

Eiköhän tämä tästä vielä johonkin muotoudu. Josko sitä reippailisi kuitenkin vielä yhden espresson...

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: