torstai 31. maaliskuuta 2016

Uusi kausi käyntiin

Aavistuksen hämärän peitossa on vielä se, että miten kauteni 2016-2017 tulee rakentumaan, mutta nyt se on kuitenkin pyöräytetty käyntiin. Keväiset kelit houkuttavat ajamaan ja toisaalta ensimmäiset kisatkin ovat vain kahdeksan viikon päässä.

Aloitin harjoittelun viime lauantaina. Alle ehtisin treenailemaan reilun viikon, mutta siinä on kuitenkin eronsa, että treenataanko vai harjoitellaanko. Treeneissä voi salillä vähän höntsätä sitä sun tätä ja lenkeille suu ehtii käymään yhtä kovaa tahtia jalkojen kanssa. Harjoituksissa pitää salillla verrytellä ja valmistella huolella, tehdä harjoitteet oikeilla suoritusvauhdeilla ja palautuksilla sekä suorittaa huolellinen lopetus harjoitukseen. Samoin lenkeillä pitää mukavasta vauhdista siirtyä perusajovauhtiimme, joka näin keväällä ei vielä ole kovin kovaa, mutta kuitenkin sellaista, että juttu ei liiemmin luista ainakaan toisella harjoitustunnilla. Onneksi vielä on käytössä rajoitettu välitys maantielenkeillä, joten palautuminen on vähän nopeampaa jokaisesta harjoituksesta.

Harjoitusohjelma koostuu seuraavat viikot kolmesta saliharjoitteesta, kahdesta aika-ajopyörällä tehtävästä harjoitteesta, kahdesta perusajotreenistä ja yhdestä "erikoisharjoitteesta" ,jossa tehdään rataominaisuuksiin vaikuttavia vetoja maantiellä. Tuohon päälle vielä parit lyhyet rullilla ajelut ja keskivartaloharjoitteet niin viikko kalenteri onkin melkoisen täysi. Toisaalta peruskuntokaudella täysi kalenteri on hyvästä ja harjoitteiden ollessa lyhyitä kokonaiskuormitusta kasvatetaan juurikin kahden harjoituksen päivillä.

Mitä enemmän asiaa olen mietiskellyt sitä vahvemmin vaikuttaa siltä, että ajan jatkossa vain radan kilometriä höystettynä muutamalla omniumilla, 4km:lla, scratchilla ja pistarilla. Kilometrillä voisi olla mahdollisuus nykyisestä 64,6" ajasta napsasta pois useita kymmenyksiä. Toivottavasti. Voisiko?

Koitan myös ryhdistäytyä kevään aikana blogin suhteen ja päivitellä alasivuja kuntoon. Kovin laiska vain tekemään juurikaan mitään...

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: