torstai 3. maaliskuuta 2016

MM Lontoo: kisapäivä

Kiitos paljon kaikista tsempeistä!

Joitakin tunteja kisaan. Eipä sinänsä sen kummempaa toimintaa tähän päivään. Aamulla kävin velolla ajamassa puolisen tuntia rullilla. Lähinnä, jotta kilpailulämmittely olisi helpompi aloittaa iltapäivällä.

Verra radalla on kovin helppo. Ajan 20 minuuttia rullilla reipasta ajoa, jonka jälkeen Bioracerin kisa-asu niskaan ja lopullisessa viimeistelyssä kaksi kuuden sekunnin kiriä ja yksi pidempi veto rullilla aika-ajoasennosta. Siinähän se sitten on. Loppuaika ennen starttia vain ylläpidetään lämpöä.

Tietysti kisafiilis alkaa myös nousemaan. Kannustus ja SE:n odotus on tietysti hienoa, mutta täytyy muistaa, että ilmaiseksi se ei tule. Ja kilpailun jälkeen olen taatusti itse yksi kovimmista kriitikoistani, koska edellytän itseltänikin, että arvokilpailuissa pitää onnistua. Ja kunnolla.

Lähtölista kilometrille:

http://www.tissottiming.com/File/Download?id=00030D0001010263FFFFFFFFFFFFFF01

Tulokset tulevat myöhemmin tänne:

http://www.tissottiming.com/Competition?id=00030D0001FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&sport=CT&year=2016

Kärki ajaa 1.00-1.02 välisille ajoille. Eli kärkeenhän jää eroa paljon. UCI:n karsintasysteemi on sellainen, että läpi pääsee maapisteillä. Kaudella 2015-2016 tämä suosi Suomea, joten siksi olemme kisoissa, vaikka muut ajavatkin merkittävästi kovempaa.

Sinänsä siitä olen itsekin samaa mieltä, että näihin kisoihin en kuulu, mutta toisaalta nautin siitä huomiosta, jonka suomalainen ratapyöräily on saanut näiden kisojen ympärillä. Toivottavasti tulevaisuudessa nuorempia suomalaiskuskeja innostuu myös ratapyöräilystä, koska meillä on viimeiseltä 15 vuodelta useita kilpailuja kiertäneitä kuskeja, joilla olisi taatusti annettavaa uusille polkijoille!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: