perjantai 4. maaliskuuta 2016

MM Lontoo: 1km aika-ajo

Felt, Bioracer, Giro, Pro Bike Gear, Gaerne, Powerbar, Bikeshop.fi, MainoskohoNojoo. Edellisen viestin ehti kovin moni varmasti lukea. Onnistuin ajamaan uuden 1km Suomen ennätyksen 1.04.641.

Mika Hämäläisen vanha Suomen ennätys oli 1.04.900, joten ennätys parani kerralla 0,259 sekuntia. Oma ennätykseni parani 1,597 sekuntia. Molemmat parannukset ovat todella suuria. Suomen ennätyksen parantaminen yli neljännessekunnilla on hienoa jat toisaalta oman ennätyksen parantaminen lähes 1,6 sekunnilla neljässä kuukaudessa on huikeaa.

Vähän on pakko jossitellakin heti tähän alkuun. Aikalailla tarkkaan vuosi sitten keväällä, ennen jatkuvaa sairasteluputkea, olin kyllä paremman tuntuisessa kunnossa kuin nyt. Mutta lukuisat kuumejaksot, antibiootit ja harjoitustauot näkyivät viime vuoden suorituksissa. Onneksi nyt on viimeiset 4kk mennyt todella hyvin. Mutta...;)

Sitten asiaan. Päivä sinänsä meni kuten suunniteltua. Aamulla lyhyet rullat ja noin kaksi tuntia ennen kisaa velolle. Pyörän olin katsonut jo eilen kuntoon, mutta nopeat tarkastukset fillarille on aina paikallaan. Verrailin kilsalle aikalailla tarkkaan 25 minuuttia välillä vaihtaen jo kilpailuasua päälle.

Suoritus itsessään oli hyvä. Ei erinomainen, mutta hyvä. Aika oli itselleni erinomainen, mutta ei suoritus. Lähtö onnistui. Ensimmäinen kierros oli 20,0" ,joka on yli yhdeksän kymmenystä nopeammin kuin syksyn EM-kisoissa. Ehdin näkemään Lontoon velon matalalle asetetuista tauluista ensimmäisen kierroksen ajan. Ja samalla tajusin, että ajan SE:n.

250-500m ajossa oli hyvää. Kierrosaika taisi olla 0,3" nopeampi kuin EM-kisoissa, mutta silti ajosta uupui jotain. Ehkä pari syvää henkäystä. Tai jotain. Odotan videoa ja ahaa -elämystä. 500-750m oli suhteellisen kelpoa menoa. Vähän olisi voinut alkaa aiemmin kiristämään vauhtia. Ehkä. Viimeisellä kierroksella noin 100m ennen maalia vauhti hyytyi ja pahasti. Muistin valmentajan ohjeet onneksi, joten tästäkin kuopasta selvittiin.

Taululta oli komeaa katsoa aika 1.04.641 ja tuuletella katsomoille, jotka olivat hiiren hiljaa. Noh, etusuoralla, kierros maaliintulon jälkeen, huikkasin katsomolle, että kyseessä oli uusi kansallinen ennätys. Ja sain aplodini. Kuten alakoulun opettaja sanoi: "kuka lehmän hännän nostaisi, jos ei lehmä itse". Vai oliko se kissa? Ihan sama.

Ajosta jäi sinänsä vähän vähän mielikuvia talteen. Lähtö oli hyvä. Ja 250m kohdalla tuli vähän liikaa onnistumisen tunnetta puseroon. Aaltion Ripan kanssa juttelimme iltasella ja hän esittikin aiheellisen kysymyksen: "Voiko olla, että kun kulkee niin tuntuu tuolta?" (Risto on muuten yksi niistä suomalaisisita ratapyöräilijoistä, jonka arvostan todella korkealle intohimon ja ajattelun ansiosta)

Kisan jälkeen oli tietenkin päällimäisenä hieno tunne siitä, että onnistui rikkomaan SE:n. Tätähän tänne tultiin hakemaan, tähän painetta luotiin ja tähän joku jopa uskoi. Toisaalta samanaikaisesti iski kroppaan kaikki ne säryt päälle, joita on viimeiset viikot koitettu kieltää. Kisalääkäri epäili jo tiistaina, että vasemmassa nivusessa vaivaisi nivustyrä, oikea sisäreisi taisi venähtää ajon aikana/jälkeen. Selkä särkee niin, että ei tiedä missä asennossa olisi.Valmentajan kanssa vaihdettujen viestien perusteella taidettiin mennä aika äärirajoilla treenin, palautumisen ja ajan suhteen. Mutta se kannatti!

Käyn kisan kimppuun tarkemmin parin päivän päästä. Viime viestissä kiitin jo kaikkia tahoja, jotka ovat tähän pisteeseen potkineet.

Aikalailla live-keskustelu itseni, valmentajani ja fysiologimme kanssa menee näin:

"Im off to buy Belgium beers now hahaha"

"Nice…I’ve got some Becks chilling in the fridge at home!!"

"I'm with Leffe already"

Me. Se on ollut tämän enkan ympärillä teema. Meitä on monia: koti, seura, yhteistyökumppanit, ystävät, valmennustiimi etc...Mutta Me nautimme tästä hetkestä monilla tahoillamme. Meillä alkaa pian valmistautuminen kohti syksyn EM-kilpailuja!

Gezonheid!

-M

ps. Mahtoikohan tänään loppua ajat maantiekilpailuissa? Viime SM-kisojen irtiotto tuskin enää tänään painoi, mutta taisin olla porukasta ainoa, joka edes maantiekisoja ajaa. Hauskaa oli SM-hatkoissa -07, -09, -12, -13 ja -15, mutta ei enää -16?

4 kommenttia:

Leenu kirjoitti...

Onnittelut. Hieno saavutus!

Leenu kirjoitti...

Onnittelut. Hieno saavutus!

Karim Mathlouthi kirjoitti...

Hei, mielenkiintoni herää.
Millä vaihteella ajoit ajon? Vai onko se jokin salaisuus.
Että päästää samalle raiteelle niin montako hammasta oli käytössä keskellä ja takana?
Niin joo ja onnittelut.

Mika kirjoitti...

Kiitos onnitteluista Leenu!

Karim, ei ole salaisuus. Kerron tänään/huomenna blogitekstissäni ;)