keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kilpailu 18.5

Sunnuntaina ajetun kilpailun pölyt ovat jo laskeutuneet, lihaskivut poistuneet ja muistijäljetkin kilpailusta ovat melko ohuita. Hauskaa oli, matka oli pitkä ja lopussa ei pystynyt kirimään. Siinä lyhykäisyydessään viime sunnuntai.

Kilpailu ajettiin mukavalla reitillä, jossa oli niin kapeaa tietä, muutama tiukka kurvi, leveää pääsuoraa ja sopivasti puhallellut tuuli. Sopivasti siis siksi, että moni putosi tuohon tuuleen porukoista, mutta itse en. Eikö se silloin ole melko sopiva?

Satakunta kuskia piti hyvää vauhtia yllä alusta asti. Keskivauhtia laski mukavasti parin kilometrin pääsuoralle käynyt suora vastatuuli, joka levitti ajajajoukon taivaltamaan yhdessä isossa ryppäässä. Omaan kisaani olen ihan tyytyväinen, koska parin tunnin kohdalla, noin 30km ennen maalia, olin ratkaisupaikoilla ja pystyin tekemään mukavasti omiakin yrityksiä. Tällä(kään) kertaa se ei tuottanut tulosta, hatkat menivät ja itse huohottelin pääjoukossa. Loppukirissäkin tuli höntyiltyä liikkeelle väsyneillä jaloilla liian aikaisin, joten muistoksi jäi vain vähän karkkirahaa.

Oli kuitenkin mukava huomata, että ajaminen kulkee, kun happi kulkee. Ei ole siitepölyistä tietoa enää Belgiassa, ennen heinän kukinnan alkua, ja lämpötilatkin ovat 20-25 asteen välillä. Kelpaa. Ensi viikonloppuna seuraavissa kilpailuissa tilanne voi olla jo tyystin toinen, mutta sitä voidaan sitten valitella myöhemmin.

Treeniviikkokin on jo hyvässä vauhdissa ja pari päivää on tullut vietettyä radalla. Ajaminen on sellaista perusvarmaa, mutta se ei oikein riitä, kun pitäisi kilpailla. Yksin ajaessa on tietysti se hankaluus, että kierrosajoista, ja sitä myöden vauhdeista, ei oikein saa tarkkaa kuvaa. Tämä vaikuttaa itselläni siihen, että pidemmissä vedoissa en laita itseäni riittävästi peliin. Tarvitsi vain rohkeasti lyödä limitille, mutta toisaalta suoritukset eivät saisi päättyä epäonnistumisiinkaan. Hyvääkin ratatreenit ovat tarjonneet. Välitystä tullaan pienentämään jatkoa varten, koska jalat pyörivät mukavasti pienemmillä tuumilla kierrosaikojen pysyessä samoina.

Viikko jatkuu maantietreeneillä ja yhdellä Kermiksellä ennen paluuta Suomeen. Hyvä Kermis jalkoihin viikonloppuna ja vähän kilometrejä päälle niin on mukava seuraavana viikonloppuna edustaa maajoukketta Estonia Cycling Weekendilla.

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: