lauantai 17. toukokuuta 2014

Maantiekilpailut ohi

Otsikko vähän hämää. Siinä pitäisi lukea maantiekilpailut melkein kaikki ajettuina, mutta tuossa muodossaan se on huomattavasti kiinnostavampi.

Kausi etenee, välillä paremmin välillä huonommin, kohti ensimmäistä kilpailuosioaan. Harjoittelun painopiste alkoi tämän viikon loppupuolella siirtyä rataominaisuuksien kehittämiseen ja herättämiseen, jonka johdosta maantielenkkeily ja -kilpailu jää pienempään rooliin vähitellen. Palailin kymmeneksi päiväksi Belgiaan, jotta pääsisin tekemään kolme treeniä myös sisäradalle ja toisaalta ajamaan muutaman Kermiksen.

Vauhdikkaat kilpailut tulevat tarpeeseen sillä ajan maantiemaajoukkueen mukana Eestissä kuun viimeisenä viikonloppuna. Ohjelmassa on kaksi erittäin kovaa kilpailua: Tallinna-Tarto GP ja seuraavana päivänä Tarto GP. Ratatreenit tekevät taatusti hyvää ennen maajoukkue-edustusta ja vastaavasti muutama maantiekilpailu tekee taatusti hyvää ratatreenien päälle. Viikko Eestin kilpailujen jälkeen ajan Saksassa 4 UCI GP:ta, joten tärkeitä viikkoja viedään.

Saksan kilpailut ovat kauden ensimmäiset ratakilpailut, joten valmistautuminen on aavistuksen haastavampaa, koska jalkoja ei saa rasittaa liikaa rataharjoittelulla. Harjoittelussa pyritään hakemaan tasapainoa ratapäivien ja lyhyiden maantieharjoitusten välillä kuitenkin tähdäten siihen, että ensimmäisessä pisteajossa olisi jo valmiuksia ajaa mahdollisimman hyvin. Omalla tasolla tietysti, mutta kun se ei yleensä GP-kilpailuissa vielä riitä.

Kesäkuussa ohjelmassa ei kilpailuja taida olla kuin juhannussunnuntaina, jonka jälkeen onkin vuorossa siirtymä radalle. Kesäkuun lopun rataleirin jälkeen Heinäkuussa on ohjelmassa tiivis 2,5 viikkoa kahdeksalla kilpailupäivällä höystettynä. Lisää infoa myöhemmin - keskitytään ensin Saksaan.

Huomenna ohjelmassa on kuitenkin, ennen ratapäiviä, kauden 13. kilpailu. Lämpöisessä, mutta tuulisessa säässä olisi tarkoitus taivaltaa 120km, joka ei tänä keväänä ole ihan aina tullut ilmaiseksi. Katsotaan kuinka nyt käy.

Kotimassa päätettiin Kortteliajon SM-kilpailuijen ajankohta tänä vuonna niin myöhään, että en saanut enää omia suunnitelmiani muutettua. Toisaalta oli hienoa lukea tuloksista yhden valmennettavani saavuttaneen SM-pronssia. Isot onnittelut myös tätä kautta!

Ketju poikki,
-M

Ei kommentteja: